Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakü’de görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ile Bakü’de görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ile Bakü’de görüştü.

Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından 14-15 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen 6.Küresel Bakü Forumu’na katılan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a refakat etmek ve Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı’na katılmak üzere Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ile Bakü’de bir araya geldi.

Görüşmede DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıskalı Türkler’in genel durumu ile ilgili bilgi verirken Gürcistan’a göç konusu da ele alındı. Geride bıraktığımız son üç yıl içerisinde Gürcistan’da 43 aileye ev alınmasında maddi destek sağlandığını söyleyen Kassanov, bu çalışmaların devam ettirileceğini de belirtti.

DATÜB’ün bir sivil toplum kuruluşu olarak Ahıskalı Türkler’in tarihi vatanlarına dönüşü sürecinde katkı ve faaliyetlerine rağmen Gürcistan Devleti tarafından çeşitli zorluklar ile karşılaştıklarını belirten Kassanov, yapılan bunca zorlukların ancak ve ancak “Gürcistan devleti bizim tarihi topraklarımıza dönmemizi istemiyor” gibi yorumlanabileceğini söyledi.
Ayrıca Azerbaycan’da yaşayan Ahıskalı Türklerin durumu, Ahıskalı gençlerin eğitimi ile ilgili de konuşan DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, burada yaşayan Ahıskalıların da ciddi anlamda desteklenmesi ve artık Azerbaycan’da yaşayan Ahıskalıların da kendi içlerinden bir milletvekilinin olması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, “Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Tüm Devlet kurumları olarak her zaman Ahıskalı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz. Türkiye’de yaşayan Ahıskalıların sorunlarının çözümü için adımlar attık ve Türkiye Devleti olarak 23 bin Ahıskalıya uzun dönem ikamet izni ve vatandaşlık hakkı verdik. Süreç devam ediyor ve Ahıskalılar bu haktan yararlanacaklar. Biz Ahıskalıları diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından ayırmıyoruz ve desteğimiz artarak devam edecektir. Gürcistan’a dönmek isteyen Ahıskalıların da her zaman arkasındayız ve bunun içinde Gürcistan Devlet yetkilileri ile sürekli temas halindeyiz, problemlerin çözümü hususunda görüşmelerimiz devam ediyor. Gençlerin eğitimi konusunda her zaman destek verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” dedi.

DATÜB Başkanı Ziyatdin Kassanov, Türkiye tarafından yaptırılan ve Kazakistan'ın Almatı şehrinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde eğitim verecek Talgar Okulu'nun öğretmenlerinin vize işlemlerinin hallolduğunu belirterek, artık hiçbir sorunun kalmadığı hakkında Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na bilgi verdi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz