Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Vatan Cemiyeti Yeni Başkanını Seçti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti'nin 8. Kurultayı düzenlendi. Kurultayda Azerbaycan Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti'ne yeni başkan seçildi.

Azerbaycan’ın 23 ilçesinden 270 delegenin katıldığı ve Divan başkanlığına Rüstem Şakirov, başkan yardımcısı Etemşah bey ve Katip olarak da Yusuf Seferov’un seçildiği Kurultay, 1 dakikalık saygı duruşunun ve Azerbaycan Milli marşının okunmasının ardından başladı. Tüzük değişikliği, Göç ile iligli toplanan evrakların sistemleştirilmesi, Başkan seçimi, merkezi icra organının seçimi gibi gündem maddelerinin okunduğu Kurultay’da başkanlık için İbrahim Memmedov, Fezli Eşferov, Cumali Osmanov ve Mizam Hesenov yarıştılar. 

Her bir başkan adayı konuşmalarını tamamladıktan sonra seçimler yapıldı. Demokratik bir seçim geçiren 8. Kurultay’da Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti başkanlığına 151 oy ile İbrahim Memmedov seçildi.
Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun diyor, İbrahim Memmedov beyi tebrik ediyoruz.
(Haberin detayı yakında...)

Kaynak: AHISKALILAR

Yorumlar

1 yorum
  • Malik Aslan
    Malik Aslan Diyorum ki,Insallah bu kurultay,yaklasik 1,5 senedir aramizda esen ayrilik ruzgarlarini durdurur...Vatana millete hayirli olsun Insallah
    5 Mart 2012 - 3 bunu beğendi - Rapor Et

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz