Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri'nin Kutlu Doğum coşkusu

Tüm Ahıskalılar Sosyal İktisadi İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bursa'nın Gürsu ilçesinde Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Nargüzel Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Bursa'da yaşayan Ahıskalılar katıldı.
        Yoğun ilgi gören program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından, farklı ülkelerden gelerek Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin Peygamber Efendimiz için yazılan şiirleri okumasıyla devam etti. Duygulu anların yaşandığı programda, ayrıca katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Etkinliğe katılanlara dağıtılan Hadis-i Şerifler çekilişle okundu. Elindeki hadis okunan konuk, hediye ile ödüllendirildi.
        Tüm Ahıskalılar Sosyal İktisadi İşbirliği ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Habibullah Mürsel, programda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in(SAV) özelliklerini anlattı. İnsanın Allah'ın isimlerinin tecelli etiği bir ayna olduğuna dikkat çeken Mürsel, kimin aynası daha temizse onun Allah'a daha yakın olacağını vurguladı. 
        Mürsel, şöyle konuştu: "İşte Efendimiz (SAV) insanlar içinde Allah'a en yakın olan, bütün isimleri en güzel şekilde tecelli ettiren bir zattır. O her haliyle bizlere örnekti. Her işe besmele ile başlardı. 'Besmele ile başlanmayan işin hayrı ve bereketi kesiktir' buyurmuştur. Herkese selam verirdi. 'Allah katında insanların en değerlisi, karşılaştıkları zaman selam vermek için ilk önce harekete geçendir' buyurmuştur. Boş sözlerden kaçınırdı. 'Malayani şeyleri terk etmesi bir kişinin Müslümanlığının güzel olmasındandır buyurmuştur. Evine girerken selam verirdi. Çocuklarla şakalaşırdı. Bir evin kapısını en fazla üç kez çalardı. İsteyeni reddetmezdi. 'Bana infak etmem ve yoksulluktan korkmamam emredildi' buyurmuştu."
        Peygamber Efendimizin (SAV) karnı acıkmadan yemek yemediğine işaret eden Mürsel, şöyle devam etti: "Karnınız acıkmadan yemeğe oturmayın, karnınız doymadan da kalkın' buyurmuştu. Güzel kokular sürünürdü. Misafire ikram etmeyi severdi. 'Allah'a ve kıyamet gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin' buyurmuştu. Hasta ziyaretini ihmal etmezdi. Cenaze namazlarına katılırdı. Irkçılık yapanları sevmezdi. Namazları cemaatle kılardı. Hep hayrı tavsiye ederdi. Yemekten önce ve sonra ellerini yıkardı. Elbisesini sağdan giyerdi, alışverişi sağ eliyle yapardı. Ölmüş kişileri hayırla yad ederdi. Yemeğin sonunda şükrederdi. İnsanlara hediye verir, hediyeleri kabul ederdi. İnsanların en mütebessimiydi. İnsanlara latife yapardı, ondan asla kaba söz duyulmamıştır."

Kaynak: TIMETURK

Yorumlar

1 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz