Harun BOZKURT 31 haber

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanının Kararı İle DATÜB Genel Başkanı Kazakistan Halk Asamblesi Başkan Yardımcısı Görevine Atandı

  • Gönderen Harun BOZKURT
  • 28 Nisan 2012 15:21:12 MSK
  • 0 yorum
  • 13.733 izlenme

27 Nisan 2012 tarihinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in başkanlığında 19. Kazakistan Halk Meclisi oturumunun açılışı yapıldı.

Kazakistan Yolu: İstikrar, Birlik, Modernizasyon’ konulu 19. Kazakistan Halk Meclisi oturumuna, milletvekilleri, merkez yürütme organlarının başkanları, tüm bölgesel ve etnik-kültürel derneklerin, siyasi partilerin, dini kuruluşlar, yabancı diplomatik misyonların temsilcileri, bilim adamları, aydınlar ve medya mensupları katıldı.1 Mart 1995’te kurulan Asamble, Kazakistan ulusal siyaset sisteminin merkez kuruluşlarından biri olarak görülmektedir. 820’den fazla etnokültürel kuruluşu bir araya getiren Asamble, kurumsal anlaşma ortamı sağlamakta.
Devlet Başkanı’nın, Asamble Başkanlığı görevini doğrudan yürütmesi, Asamble’nin yüksek kurumsal ve siyasi itibarının göstergesi sayılıyor. Asamble’nin üst organı olan Kazakistan Halk Asamblesi Meclisi’nin kararları, bütün devlet organlarını bağlayıcı nitelikte.
Günümüzde Kazakistan Halk Asamblesi, her bir yurttaşın etnik özelliklerini geliştirmeye imkân sağlayan, etnik veya dini özelliğine bakmaksızın Anayasa ile garanti altına alınan yurttaşlık hakları ile özgürlüklerini tamamen koruyan, etnisiteler arası ve dinler arası anlaşmayı sağlayan örnek kurum niteliğinde. Kazakistan’daki her bir etnik unsur, kurumun içinde yer almakta.
11 dilde yayınlanan, 35 etnik kitle iletişim aracı bulunmaktadır. Bunların önemli bir kısmına ülke bütçesinden mali yardım yapılmakta. Etnisiteler arası ilişkileri incelemek ve planlamak amacıyla Kazakistan Halk Asamblesi Bilim Araştırma Konseyi ve Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı bünyesinde Etnisiteler Arası İlişkileri Araştırma Merkezi kuruldu.

Devlet Başkanının kararı ile DATÜB Genel Başkanı ve Ahıskalı Türkler Kazakistan Milli Merkezi Başkanı Ziyatdin KASSANOV Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in başkanlık yaptığı Kazakistan Halk Asamblesi Başkan Yardımcısı görevine atandı. Sayın KASSANOV’u kutlar ve başarılarının devamını dileriz!

Kazinform,

Ahıska Basın Bilim Merkezi.

Kaynak: http://www.ahiskapress.com/?p=13528#more-13528

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz