Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyetine Sıcak Karşılama

Ahıska Türkleri Edebiyatı Ödülleri’nin dağıtım töreni için Moskova’da bulunan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) heyeti Moskova Büyükelçiliğini ziyaret etti. Rusya programı çerçevesinde T.C. Moskova Büyükelçiliğini ziyaret eden DATÜB heyeti Maslahatgüzar tarafından sıcak bir ortamda karşılandı. 
Moskova Büyükelçimiz Aydın Adnan Sezgin’in Türkiye’de bulunması nedeniyle DATÜB heyetini karşılayan Maslahatgüzar Ceren Yazgan Yetiz Ahıska Türklerinin sorunlarını konuştu. DATÜB heyeti ise Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı ve genel Koordinatör Sadyr Eibov, Genel Başkan yardımcısı Burhan Özkoşar, Moskova Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Cavit Aliyev, Ahıskalı Yazar-Şair Mircevat Ahıskalı, Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Sevil Priveya katıldı. 
DATÜB heyetine başkanlık eden Prof. Dr. İlyas Doğan “Gittiğimiz ülkelerde özellikle Büyükelçilerimizi ziyaret ederek hemşerilerimiz hakkında bilgi alıyoruz. Herhangi bir yanlışa düşmemek için dışişleri çalışanlarımızdan ve değerli diplomatlarımızdan yardım alıyoruz. Bulunduğunuz ülkenin kurallarını sizler daha iyi bildiğiniz için uzman ve engin görüşlerinizden istifade ediyoruz. Bu maksatla Moskova programımızda sizleri de ziyaret etmekten memnunluk duymaktayız. Bizleri kabul ettiğiniz ve Rusya Federasyonu’nda yaşayan Ahıskalı hemşerilerimize Büyükelçilik olarak verdiğiniz desteklerinizden dolayı şükaranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

Ahıskalılara birlik lazım
Büyükelçilik rezidansında DATÜB heyetini karşılayan Maslahatgüzar Ceren Yazgan Yetiz “Ahıska Türkleri sorunu bizim önceliğimizdir. Dünyanın bir çok ülkesinde dağınık halde yaşayan Ahıska Türkleri birleşerek tek yürek olmalıdır. Böylece sesiniz daha gür çıkacaktır” diyerek Ahıskalıların okuyarak eğitim almaları ve seviyelerini yükseltmeleri konusunda görüşünü bildirdi. Bulundukları ülkelerde yaşadıkları topluma uyum sağlamalarının önemine değinen Yazgan kültürel aktivitelerde katılımcı olarak kendilerini tanıtmalıdırlar dedi. 
Daha sonra sözlerine şöyle devam eden Maslahatgüzar Ceren Yazgan Yetiz “Ahıska Türkleri meselesi siyasi olmaktan daha çok insani boyutu önemlidir. Biz konuyu bu şekilde değerlendiriyoruz. Özellikle Rusya Federasyonunda Ahıska Türkleri bugüne kadar hiçbir radikal akıma bulaşmamışlardır. Bulundukları yerde sakin yaşamış, devlete ve kanunlarına daima saygılı olmuşlardır” dedi.

Plaket takdim etti
Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), Moskova Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti ve KIBATEK (Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kutumu) ortaklaşa düzenlediği Ahıska Türkleri Edebiyat Ödül dağıtım töreni çerçevesinde, Prof. Dr. İlyas Doğan T.C. Moskova Büyükelçimiz Aydın Adnan Sezgin adına Maslahatgüzar Ceren Yazgan Yetiz’e plaket takdim etti.

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz