Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri AİHM'ye gitti

Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi'ne üye bir grup, SSCB tarafından yapılan katliam ve sürgün sebebiyle Rusya'dan haklarını almak için AİHM'ye gitti.

Ahıskalıların haklarını aramak için 3 senedir süren iç hukuk yollarındaki mücadelesini tamamlayan Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi, haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nde arayacak. 18 üyenin resmen AİHM'ye başvurduğunu kaydeden Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Derneği Başkanı Paşa Alihan, 1944, 1989 ve 2005 yıllarında yapılan sürgün ve katliamların peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Daha önce Rusya mahkemelerine başvuduklarını belirten Alihan, davaların sonuçlanmaması üzerine AİHM'ye gittiklerini ifade etti. Alihan, "Biz 2 sene önce Rusya mahkemelerine gittik. Bize bu işi halledemeyeceklerini söylediler. Rusya mahkemelerinden sonuç alınmayınca AİHM'ye başvurma kararı aldık. Rusya'yı AİHM'ye verdik. İç hukuk sürecimizi tamamladık. Önceden tazminat davası açılmıştı. AİHM'ye dilekçe gönderdik. Kimseye taşattığımız yok. Sadece haklarımızı talep ediyoruz. AİHM'den de sonuç alamazsak, başka mahkemelere de başvuracağız" dedi.

Kaynak : Star Gazete

 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz