Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri, İnsan Hakları Günü'nde Haklarını Haykırdı

Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan, "Türkiye'de bugün Ermenisi'ne de Lazı'na da Kürdü'ne de büyük imkanlar yaratılmış. Filistin Lideri Gazze topraklarını öpüyor. Biz buraya geldiğimizde toprağı öpmeyi bir kenara bırakın, yalıyorduk"dedi. 

Ahıska Türkleri'nin yoğun olarak bulunduğu Değirmenlikızık Mahallesi'ndeki Çınarönü Parkı'nda toplanan Bursa'da yaşayan Ahıskalılar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. 

Toplanan kalabalık adına Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan, Sovyetler Birliği'nin dağılma sürecinde Özbekistan'ın Fergana Bölgesi'nde yaşanan olaylardan dolayı 20 bine yakın Ahıskalı'nın Rusya'nın farklı bölgelerine sürgüne gönderildiğini söyledi. 

Alihan, Rusya'nın Krasnador ve Rostov bölgelerinde kimliksiz olarak yaşamaya devam ederken 2004 yılında Ahıska Türkleri için tekrar sürgün kararı verildiğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Bir tane Ermeni'nin burnu kanasa dünya ayağa kalkıyor. 1915 yılındaki olayları soykırım olarak anlatıyorlar, haksız oldukları halde haklı oluyorlar, biz haklı olduğumuz halde haksız yere düşüyoruz. Biz soruyoruz- Biz Ahıska Türkleri'nin insan hakkı ihlalleri ne olacak- 2004 yılında türlü oyunlarla Amerika'ya göç ettirilerek tarihteki üçüncü büyük sürgünümüzü yaşadık. Halen Rusya'nın bu bölgelerinde kıt kanaat yaşayan halkımızdan kimliksiz olanlarımız mevcut." 

Türkiye'ye kendilerine kapılarını açtığı için müteşekkir olduklarını ifaden eden Alihan, şöyle devam etti: 

"Sayın Başbakanımız'ı çok seviyoruz. Bugün 'Hızır eli' gibi eli her yere yetişiyor. Bir hafta önce kendisi ile görüştük, dertlerimizi anlattık. Biz çok bir şey değil, rahat bir şekilde çalışmak istiyoruz. Rica ettik, 'Filistin'e ulaştınız, Somali'ye ulaştınız, bize de elinizi uzatın' diyoruz. Suçumuz Türk olmaktır. Başka suçumuz yoktur. Bize Amerika sahip çıktı ne yapacağız biz orada, biz vatanımızı seviyoruz. Biz hizmet etmek istiyoruz. Yiyici değil, yaratıcı olmak istiyoruz. Çalışmayan insanlarımıza çalışma izni, vatandaşlığı olmayan insanlara vatandaşlık istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz, Türkiye büyük bir devlettir, Türkiye'de bugün Ermenisi'ne de Lazı'na da Kürdü'ne de büyük imkanlar yaratılmış. Filistin Lideri Gazze topraklarını öpüyor. Biz buraya geldiğimizde toprağı öpmeyi bir kenara bırakın yalıyorduk." 

Muhabir: Metin Aktaş / Harun Kaymaz 
Yayıncı: Mürsel Çetin - BURSA

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz