Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Leitzell: Türkiye’yi Yakından Tanımak İstiyoruz

Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell, önümüzdeki hafta Trotwood ve Riverside Belediye Başkanları ile birlikte Türkiye’yi ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Dayton Belediye Başkanı Leitzell’e Türkiye ziyareti boyunca Wright State Üniversitesi ve Dayton Üniversitesi yetkilileri, ekonomik kalkınma uzmanları, yerel toplum liderleri ve Dayton’daki Ahıska Türk toplumu üyeleri eşlik edecekler.

Dayton’daki kalabalık Türk Amerikan toplumu nüfusunun Türkiye’ye yapacakları ziyareti anlamlı kıldığını söyleyen Leitzell, ziyaretleri çerçevesinde Dayton şehrinin de bulunduğu bölgenin Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek ve bölgenin Türk şirketlerine sunabileceği imkânları tanıtmak istediklerini vurguladı.

Heyetin Türkiye’de siyasetçiler, iş çevreleri ve eğitimcilerle görüşeceğini vurgulayan Leitzell, “Ziyaretin bir kısmı kültürel amaçlı olacak ve böylece Türkiye hakkında daha fazla bilgi edinme şansı yakalayacağız,” dedi.

Heyette yer alan Riverside Kalkınma ve Planlama Direktörü Bob Murray ise bölgedeki kalabalık Türk nüfusunun kendilerini ABD’nin diğer şehirlerine nazaran Türkiye’ye bir adım daha yaklaştırdığını söyledi.

Dayton Ahıska Türk Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov’a göre Dayton şehri ve çevresinde 400’ü aşkın Ahıskalı Türk aile yaşıyor.

Dayton Daily News’in haberine göre Cumartesi günü yola çıkacak heyetin Türkiye ziyareti, 1 Temmuz’da son bulacak.

Turkishny.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz