Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Krasnodar Bölgesi’nde sel felaketi: Yaralılar arasında binden fazla Ahıska Türkü var

7 Temmuz gecesi Krasnodar Bölgesi sakinlerini vuran sel felaketinde son verilere göre 171 kişi öldü ve 34 binin üzerinde kişi yaralandı, yaralılar arasında Ahısa Türkleri de bulunuyor.

Uluslararası Ahıska Türkleri “Vatan” Cemiyeti Başkanı Cevad Aliyev konuyla ilgili olarak “2002 yılında da Krımsk’ta sel felaketi meydana gelmiş, ancak, o zaman bu bölgede yaşayan Ahıska Türkleri, vatandaş olmadıklarından ve evleriyle ilgili belgeleri olmadığı için hiçbir yardım alamamışlardır. Bugün de aynı durum tekrarlanıyor. Krımsk kasabasında şu anda yaklaşık 187 aile yaşıyor. Bunların 150’si selde zarar görürken, toplam 1000 kişi evsiz ve yiyeceksiz kaldı” dedi

Aliyev “Bizim verilerimize göre ölüler arasında Ahıska Türkleri yok. Ancak, hayvancılık, tarım ve otomobiller, hepsi de sular aldı” şeklinde konuştu.

Rus-Türk İşadamları Derneği (RTİB) sayfasında yayınanan açık mektupta, Cevad Alitev sel felaketinde zarar gören Ahıska Türkleri’ne yardım yapma çağrısında bulundu.

Krasnodar Bölgesi’nde Rusya’nın en büyük Ahıska Türkü diaporası yaşarken, halen birçoğunun Rusya Federasyonu vatandaşlığı bulunmuyor. Bu durum ise Ahıska Türklerinin maddi yardım almalarını ciddi bir şekilde zorlaştırıyor. Uluslararası Ahıska Türkleri Cemiyeti “Vatan” Başkanı Cevad Aliyev, Rusya’nın Sesi Radyosu’na verdiği röportajda ortaya çıkan zor durumu anlattı.

Krasnodar Bölgesi’nin Krımsk şehrinde 7 Temmuz gecesi yoğun yağmur yağışları nedeniyle şiddetli sel felaketi meydana geldi. İlk belirlemelere göre, sel felaketi bir milyar rublenin üzerinde zarara neden oldu.

Kaynak:  Rusya'nın Sesi

Yorumlar

1 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz