Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalı annelerin Başbakan Erdoğan'a yardım feryadı

Bursa'da onlarca Ahıskalı anne, çocuklarının çalışma ve oturma izinlerinin bulunmadığını belirterek, biriken yüklü miktardaki borçlarını ödemek için Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi.

Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Derneği'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Paşa Alihan, eski Sovyetler Birliği tarafından yapılan katliam ve sürgün sebebiyle kendilerine kapılarını açan Türkiye'ye teşekkür etti. Oturma ve çalışma izinlerinin yapılmasını isteyen Alihan, "Ahıskalıların haklarını aramak için 3 senedir süren iç hukuk yollarındaki mücadelemizi sürdürüyoruz. 1944, 1989 ve 2005 yıllarında yapılan sürgün ve katliamların peşini bırakmayacağız.

Fakat bizlere kapılarını açan Türkiye'den oturma ve çalışma izinleri istiyoruz. İznimiz olmadığından çalışamıyoruz ve borçlarımızı ödeyemiyoruz. Borçlarımız aşırı derecede birikti. Yüzlerce Ahıska Türkü mağdur durumda. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

HASTANE MASRAFLARI NEDENİYLE İCRALIK OLDU

Bursa'da, 8 ay önce ikiz çocuk sahibi olan Ahıskalı Begali Mirza, doğumdan sonra gelen yüksek hastane masrafları nedeniyle icralık oldu. Hastane avukatları, 24 yaşındaki babanın taahhüdünü ihlal ettiği gerekçesiyle İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurarak borçlarını ödeyip 3 ay hapse mahkum edilmesini istedi. Gelini Kader Mirza'nın doğum sancısı üzerine özel hastaneye sevk edildiğini belirten Halime Mirza, oğlunun 17 Eylül'de mahkemeye çıkarılacağını dile getirdi.

Mirza, "Oğlumun hapishaneye düşmesini istemiyorum. Gerekli izinlerimiz olmadığından çalışamıyoruz. Emekli olamıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım bekliyorum. Benim oğlum daha genç. Babalık sevincini yaşayamadan hapishaneye düşmemeli" diye konuştu.

Yadigar Dursunova ise Uludağ Üniversitesi'ndeki tümör ameliyatının ardından 5 bin TL'lik hastane masraflarını ödeyemediğini söyledi. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Dursunova, yetkililerden yardım ellerini uzatmasını istedi.

Sallima Emroyova isimli anne ise 14 yaşındaki kızı Efsane Mariyev'in konuşamadığını söyledi. Konuşma sıkıntısı çektiği için okula devam edemeyen kızının iyileşmesini isteyen anne Emroyova, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Kaynak : Medya73

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz