Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Moskova’da Ahıskalılar Erdoğan’a sorunlarını iletti

Ahıskalılar her fırsatta yetkilere derdini anlatabilmek için büyük çaba sarf ediyorlar.

Geçtiğimiz 15 Martta Moskova’ya giden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına yaklaşmayı başarabilen Ahıskalı Cavit Aliyev başbakana derdini anlatmaya çalıştı. Ahıska Türklerinin sorunlarını Moskova Vatan Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi olarak anlatan Cavit Aliyev Ahıska Türklerinin kısa süre içinde vatana dönmek istediğini bunun için de Türkiye’den destek beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan Cavit Aliyev’e son durumu hakkında bilgi alarak, Gürcistan’dan taleplerinin ne olduğunu sordu. Ahıskalıların sorunlarını dile getiren Cavit Aliyev vatana geri dönmek için Gürcistan’ın çıkarmışolduğu yasayı uygulamada ağırdan aldığını söyledi.

Göç kanununda geri dönüşleri sınırladıklarını söyleyen Aliyev “Biz vatanımızdan zorla sürüldük. Şimdi ise sürüldüğümüz topraklara geri dönmek istiyoruz. Biz vatanımıza dönmek istiyoruz. Gürcistan yönetimi ise kanunla bizim dönüşümüzü sınırlandırdı. Verdiği süre bitince geri dönmek isteyenleri sürüldüğümüz topraklara kabul etmeyecekler. Böyle bir hukuk olur mu? Bizim sürgün halk olduğumuzu tanıyacaksınız sonradan da bizi kabul etmeyeceksiniz. Şu anda Gürcülerin yaptığı budur. Biz Anavatanımız Türkiye’mizden talebimiz bize sahip çıkmasıdır. Şu anda Ahıska’ya serbest göç eden hemşerilerimiz baskı altında yaşamlarını sürdürmektedirler, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli yöneticileri olarak bizim sorunlarımıza el atmanızı talep ediyoruz” dedi.

Ahıskalı Cavit Aliyev’i dinleyen Başbakan Erdoğan yardımcılarına direktif vererek konuların araştırılmasını istedi. Ahıskalılar konusuna Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak sahip çıktıklarını sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz