Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Gebze'de Güvenini ve Haklarını Helal Etti

Gebze Ahıska Türkleri Derneği, önceki gün olağan genel kurul düzenledi. 374 üyenin katıldığı kongrede Aziz Aziz tekrar başkanlığa seçildi.

Duygusal konuşmaların yapıldığı kongreye protokol de büyük ilgi gösterdi. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkan Yrd-sı Pror.Dr. İlyas DOĞAN'ın katıldığı kongreye, Gebze Ticaret Odası Başkanı (GTO) Başkanı Nail ÇİLER, Gebze Ticaret Odası Başkanı (GTO) Başkan Yrd-sı ve Gebze Ahıska Türkleri Derneği'nin Onursal Başkanı İbrahim ÇİÇEK, Gebze Ahıska Türkleri Derneği'nin Fahri Başkanı Binali Osmanlı, Kocaeli İşkur Müdürü Öztekin Kaşukçi, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkı Özgür ve çok sayıda Gebze bölgesinde yaşayan Ahıska Türkleri katıldı.

2011 de Olağan üstü seçim sonrası Başkan olarak seçilen ve bir yıllık başkanlık süresinde yaptığı çalışmalarını anlatarak başlayan Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz AZİZ, Azerbaycan'da yaşanan kanlı 20 Ocak 1990 katliamında yaşamını kaybeden Azerbaycanlı kardeşleri için, Allah'tan rahmet diledi. Konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam eden başkan Aziz Aziz, kendisinde aynı zamanda Azerbaycan vatandaşı olarak, 20 Ocak 1990 yıllında Azerbaycan'da yaşanan trajediye şahit olduk. Kardeşlerimiz bağımsızlıkları uğruna sovyet ordusuna, tanklarına karşı göğüslerini ve canlarını gererek şehit oldular. Oradaki kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine can sağlığı ve birlik beraberlik içerisinde yaşamalarını temenni ediyorum dedi."     

Katılımcılara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Aziz, "Bu yolda daha önce emek sarf eden, dava yoldaşımız olan fahri ve kurucu başkanımıza vefa ve sadakatimi hiç eksik etmeyeceğiz. Onların yapmış oldukları veya yapamadıkları projeleri, daha da yükseltmeye gayret edeceğiz. Sözlerime son vermeden önce, burada bulunan yediden yetmişe baş tacımız olan Aziz Milletimize ve kardeşlerimize bize güvenmeleri ve dualarının eksik etmemelerini diliyoruz. Sizleri seviyor ve sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.     

Türk soylu dernekleri ile birlikte ailelerin kaynaşması için yöresel şenlik programlarını düzenlendiğini açıklayarak dernek çalışmalarından bahseden Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz Aziz, mübarek topraklar uğruna şehit olan vatan evlatlarının Çanakkale'deki şehitliği ziyaret edildi. Beşincisi düzenlenen Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu projesi çerçevesinde Ümraniye Ahıska Türkleri Derneğinin düzenlemiş oldukları gezisi ve Ahıskalı ilk sinema sanatçılarının tiyatrosuna katılım sağlandı. Gebze Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası'nun ana sponsorluğunda Gebze 1. Uluslararası Festivali'ne, Azerbaycan’dan Ahıska Fölklör ekibimiz ağırlandı ve dünyaya tanıtıldı. Ahıska Türkleri'nin ana vatanlarından sürülüşlerinin 68. yılı Gebze Yükse Teknoloji (GYTE)'de düzenlenen konferansla anıldı. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) tarafından Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen Çalıştay'a Gebze Ahıska Türkleri Derneği adına katılım sağlandı. Bir çok ailelelerimize, yakacak ve yiyecek, hastalarımızın ve ihtiyaçlarımızın yanlarında, bir üniv öğrencimize de 5 yıllık burs imkanının sağlanmasında faydalı olabildik.  

Başkanlığı süresince yaptığı çalışmalarını anlatan Başkan, hemşerilerinin kendisine verdiği desteği boşa çıkarmayacağını söyledi. Olağan Genel Kurul'da yeni yönetim şöyle oluştu; Başkan Aziz Aziz, Vahitdin Saha, Raşit Celal, Ahmet Hafizoğlu, Bayram Bayramoğlu. ALLAHım Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun, önümüzdeki hafta karşılayacağımız Mevlit Kandilimiz tüm İslam alemine Mübarek olsun dilekleri ile Plaket törenlerinin yanı sıra kapanışı sağlamış oldu.

Yorumlar

1 yorum
  • Urungu Ulgar
    Urungu Ulgar Calismalar harika,diger kentlerdeki Dernek baskanlari da toplantilarda davet edilip yapilanlar ve yapilacaklar hakkinda da bilgi alis verisinde bulunulabilir.Toplanti daha verimli olur kanisindayim.
    1 Şubat 2013 - 1 bunu beğendi - Rapor Et

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz