Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB'den Gebze Ahıska Türkleri Derneği Yeni Lokaline Ziyaret

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB)’ün üyesi olan Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yeni lokalini ziyaret eden DATÜB Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar’a Başkan Aziz Aziz derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yeni lokal yerleşimi ve çalışmaları konusunda Ahıskalıların hizmetinde olacağını vurgularken, amaçlarının dışarıdan gelen Ahıskalılara kapılarını açarak ellerindeki imkanlar ölçüsünde yardımlaşmada bulunmak olduğunu ifade etti. Eski lokalin dar olmasından dolayı istedikleri hizmeti veremediklerini söyleyen başkan Aziz, şimdi çeşitli kurum ve kuruluşların yanında hayırseverlerin destekleriyle iki katlı bir lokalde daha geniş hizmet verme imkanlarının olduğunu belirtti.

Gebze'de faaliyetlerini sürdüren “Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği” 2011 yılından itibaren seçilen yönetimin işbaşına gelmesinden sonra daha aktif olarak görev yapmaya başladı. Kurulduğu ilk dönemlerde Binali Osmanlı Başkanlığında görev alan yöneticiler bölgeye gelen Ahıskalıların sorunlarıyla yakinen ilgilenendiler. Ancak bazı sebeplerden dolayı bir dönem pasif kalan dernek yönetimi çalışmaları askıya alınmışken, Aziz Aziz başkanlığında, Vahitdin Saha, Raşit Celal, Ahmet Hafizoğlu’dan oluşan yeni yönetim,  derneğe taze kan katarak aktifleştirdi. Bu vesile ile dernek yeniden asli faaliyetlerine başlayarak önemli aktivitelere imza attı.

Dernek için ulaşımı kolay bir noktada iki katlı yeni bir lokal kiralayan Yönetim tamiratını da yaparak Ahıskalıların hizmetine sundular.

Kısa sürede önemli faaliyetler

Türk soylu dernekleri ile birlikte ailelerin kaynaşması için yöresel şenlik programlarını düzenlendiğini açıklayarak dernek çalışmalarından bahseden Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz Aziz, mübarek topraklar uğruna şehit olan vatan evlatlarının Çanakkale'deki şehitliği ziyaret edildi. Beşincisi düzenlenen Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu projesi çerçevesinde Ümraniye Ahıska Türkleri Derneğinin düzenlemiş oldukları gezisi ve Ahıskalı ilk sinema sanatçılarının tiyatrosuna katılım sağlandı. Gebze Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası'nun ana sponsorluğunda Gebze 1. Uluslararası Festivali'ne, Azerbaycan’dan Ahıska Folklor ekibimiz ağırlandı ve dünyaya tanıtıldı. Ahıska Türkleri'nin ana vatanlarından sürülüşlerinin 68. yılı Gebze Yükse Teknoloji (GYTE)'de düzenlenen konferansla anıldı. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) tarafından Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen Çalıştay'a Gebze Ahıska Türkleri Derneği adına katılım sağlandı. Bir çok ailelerimize, yakacak ve yiyecek, hastalarımızın ve ihtiyaçlarımızın yanlarında, bir üniversite öğrencimize de 5 yıllık burs imkanının sağlanmasında yardımcı olduklarını söyledi.

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz