Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska, Ahıska Türkleri'nin Vatanıdır

24 Nisan 2013 Çarşamba günü, Bursa Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezinin düzenleyeceği Mitingde yurt dışından da katılacak olan Ahıska sevdalısı kardeşlerimizin tek yürek, tek ses; "AHISKA, AHISKA TÜRKLERİNİN VATANIDIR" haykırışları seslenecektir! 

Geçen günlerde Batum’da(Gürcistan) gerçekleşen Dış İşleri Bakanlarının görüşmesinde (Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye) Dış İşleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Ahıska Konusundaki hassasiyeti biz Ahıskalıları onurlandırmış, Azerbaycan ve Gürcistan’ın da konuya yaklaşımında Ahıska Türklerinin yaralarını sarma zamanı geldiğinin üzerinde durulmuştu.

Bu üçlü görüşme Ermeni milliyetçilerini rahatsız etmiş olacak ki, düzenledikleri itiraz mitinglerinde; Ahıska Türklerinin Ahıska’ya dönmesiyle bölgede yaşayan Ermenilerle çatışma çıkacağı, Ahıskalıların bağımsızlık taleplerinin sürdürüleceği gibi mesnetsiz iddialar dile getirilmişti. 
Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasında dostluk, kardeşlik işbirliği geliştikçe halklar arasındaki kalkınmaya rahatsız olan bazı güçler her zaman olduğu gibi Ermenileri oyuna sokarak bölgenin istikrarını bozma senaryoları hazırlamaktalar. Oysaki biz Türklerin siyasi ahlakımız iddia edilen mesnetsiz senaryolarla bağdaşmamaktadır. Devletin içinde devletçiliğe her zaman karşı olan Türk milletimiz, değişik inanç ve kültürlerle beraber yaşama ahlakına da sahibiz. Biz Ahıska Türkleri olarak asla ve asla Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne engel olmayız, olamayız. Türk- Gürcü dostluğunun gelişmesi Ermenilere örnek olması gerekirken adeta taşeronluk siyaseti güden Ermeni milliyetçileri uydurma Soykırım ve Karabağ sorunlarıyla halklarını esir etmişlerdir. Oysaki, bu üçlü görüşmenin terkibinde yer almamaları, ilkel olmayan senaryoların peşinde koşmalarındadır. Evrensel değerleri özümsemeyen bir anlayışın bağımsızlığı aslında kağıt üzerinde ı mevcuttur. Asil olan dünyada ki bu gelişmelerden ders alarak, Ermeni halkının acilen uykudan ayılması ve nasıl bir oyuna alet edildiklerini anlamaları gerekir. Dostluk, Barış, Kalkınma sürecini iyi analiz etmelidirler.

Bu anlayışla haykıracağımız dostluk mitinginde Ermeni Milliyetçilerine DUR! diyeceğiz. Yeter diyeceğiz! Kendine gel diyeceğiz!

Ahıska bugün Gürcistan’ın sınırları içerisindedir ve bugün oraya dönecek olan Ahıskalılar Gürcü bayrağı altında yaşayacağı bilincindedirler ama bir onurlu TÜRK olarak, kavgasız, dostluk ve barış içinde. Gürcistan adaletine güvenerek yaşayacaklar!

Fitneyle, arabozuculukla, kirli senaryolarla uğraşan Ermeni milliyetçilerine geçit vermeyeceğiz. Yaşasın Halkların birlik ve beraberliği diyeceğiz!

Bu anlayışla hepimiz el ele Paşali Başkanla birlikte yürüyeceğiz!

Ben Ahıskalıyım diyenlere Duyurulur.

Rüstem MÜRSELOĞLU

YARDIM EDİN PAŞA'YA

Paşa Alihan olarak tanıdık kendisini,
Yeminlidir, duyuracak Ahıska’nın sesini,
Vermek için zalimlere dersini, 
Hem de terstir. Kolay kolay, kısmayacak sesini.

İstiyorsak hukukumuz yaşaya,
Derim ki ben, Allah için yardım edin Paşa’ya!

Bazen suskun, bazen hırçın, sanki Cin,
Öfkelidir… Asla yoktur onda kin,
Muzdariptir. Yorulmuş. Hem nasıl bitkin,
Yeter artık! Haykırıyor, bu haksızlık bitsin!

İstiyorsak çareleri gönlümüzü okşaya,
El atın da, yardım edin Paşaya!

Mevludu, Yusufu, Temindari, Hamidi,
Mürteza da halkımızın yiğidi,
Rabbim olsun hizmetlerde şahidi,

El birliği, söz birliği, ah… Koysalar bir araya,
Kudretimiz ses salmaz mı Bursa’ya?
Allah için, yardım edin Paşa’ya!

Derdimiz bir, çaremiz bir, kıblemiz bir,
Aman dikkat birliğimize atılmasın kir,
Fitneyi yok, sevgiyi, hoşgörüyü al, getir,
Uslan artık, kibri, dedikoduyu da sen bitir, 

Derki Fakir,” Halka dert ağlayanlar, duamızla yaşaya”,
Allah için yardım edin Paşaya!

Fakir

Kaynak: AHISKALILAR

Yorumlar

2 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz