Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Davutoğlu, Ahıska Türklerine Söz Verdi Dualarını Aldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin her zaman Ahıska Türklerinin arkasında olduğunu belirterek, "Nerede olursanız olun, nasıl burası bizim için ata yurduysa Türkiye de bütün Türkler için anavatandır" dedi.
Kazakistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Türkistan'da temaslarda bulunan Davutoğlu, Çimkent'te Ahıska Türklerinin yaşadığı Telman köyünü ziyaret etti.
Köye gelişinde büyük bir kalabalık tarafından "Ata yurduna hoşgeldiniz" diyerek karşılanan Davutoğlu, köy sakinleriyle selamlaştı ve sohbet etti.
Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ahıska Türklerinin karşılaştıkları bütün zorluklara ve çektikleri tüm acılara yiğitçe ve onurlu bir şekilde direndiğini söyledi.
Dünyanın her yerinde Ahıska Türkleriyle buluştuğunu ifade eden Davutoğlu, "Şimdiye kadar başı eğik, karamsar, teslim olmuş, dilini, dinini, örfünü kaybetmiş tek bir Ahıskalıya rastlamadım" diye konuştu.
Ahıska Türklerinin acı dolu sürgün yıllarından sonra artık dünyanın her yerinde daha güçlü ve huzurlu şekilde yaşamaya başladığını belirten Davutoğlu, Kazakistan'a, Türkiye gibi Ahıskalılara kucak açtığı için teşekkür etti.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Nerede olursanız olun, nasıl burası bizim için ata yurduysa Türkiye de bütün Türkler için anavatandır. Herhangi bir yerde bir Türkün ayağına bir diken batsa acısını hissederiz. Sadece Türk soydaşlarımızın değil, Somali'deki, Myanmar'daki, dünyanın her yerindeki mazlumların acısını acı edindik. Emin olun ki bu millet ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sizin de acılarınızı acı, sevinçlerinizi sevinç bildi."
-"Dışişleri bakanı olarak söz veriyorum"-
Gürcistan'a her gidişinde temaslarında Ahıska Türklerinin durumunun da gündeme geldiğini vurgulayan Davutoğlu, Ahıskalıların Kazakistan'da mutlu yaşadıklarını bildiklerini ancak Gürcistan'daki "tarihi Ahıska topraklarına" dönmek isteyenler için de Türkiye'nin imkanlarını seferber edeceğini dile getirdi.
Şimdiye kadar 6 bin civarında başvuru alındığını söyleyen Davutoğlu, Gürcistan ile konuya ilişkin görüşmelerde bulunulduğunu kaydetti.
Davutoğlu, Ahıskalıların büyük bir ailenin parçası olduğuna işaret ederek, "Garip değilsiniz, arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kazakistan Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti, Türk cumhuriyetleri var" ifadesini kullandı.
Davutoğlu konuşmasını, "Türkiye Cumhuriyeti'nin dışişleri bakanı olarak size devletim ve milletim adına söz veriyorum. Nerede bir Ahıskalının derdi varsa o derde deva olacağız. Yeter ki bize ulaşın" diyerek tamamladı.
Konuşmanın ardından Davutoğlu'na yöresel kıyafet hediye edildi, müzik ve dans gösterisi sunuldu.
Bakan Davutoğlu, Ahıska köyünü ziyareti sonrasında Kazakistan'dan ayrıldı.

AHISKALILAR

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz