Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ardahan'dan Gelen Davet Ahıskalılara Umut Oldu

Geçtiğimiz 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Bursa’da yapılan II. Dünya Ahıskalı İşadamları Ekonomik Forumu’na katılan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un Ahıskalıları Ardahan’a yatırım yapmaya davet etmesinden sonra Bursa’daki Ahıskalılar harekete geçti.

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren “Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi” Başkanı Paşa Alihan Başkan Köksoy ile görüşmesinde “Ardahan sürekli göç veren bir ilimiz. Ahıskalıların Ardahan’a yerleşmesi durumunda ne gibi yardımlarının söz konusu olabileceğini sorması üzerine Başkan Köksoy, devletin bölgemize yönelik çok enteresan teşvikleri yanında Belediye’nin yer göstereceğini söyledi. Bunun üzerine kolları sıvayan Başkan Alihan Merkezde bir toplantı gerçekleştirerek dernek üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Birçoğunun sürüldükleri ülkelerde zaten tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sürdürürken Türkiye’ye göç ederek gelen Ahıskalılar büyük kentlerde işsiz kaldılar. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan bu insanların kıt kanaat geçiniyor olmasından dolayı Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un bu daveti cazip geldi. Faizsiz ve uzun vadeli kredilerle hayvancılık yapılabileceği söylenmesi üzerine bir grup Ahıskalının Ardahan’a giderek vatan Ahıska’ya en yakın bölgede yerleşme umudu yeşerdi.

Önümüzdeki haftalarda Dernek Başkanı Paşa Alihan önderliğinde bir grup Ahıskalının Bursa’dan Ardahan’a giderek ve bölgede araştırmalara yapması kararlaştırıldı.

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz