Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

2 Ağustos Dünya Ahıska Türkleri Günü

2 Ağustos 2010 Yılında Dünya Ahıska Türkleri Birliği, 1. Almaata Konferansı'nda 2 Ağustos tarihinin Dünya Ahıska Türklerinin Birlik Günü olarak kutlanmasına karar vermişti.

Sayın AHISKALI kardeşlerim!

2 Ağustos biz Ahıska Türklerinin sevgisinin ve saygısının perçinlendiği gündür. Sizin birbirlerinizle olan dargınlıklarınızı unutacağınız, kardeşçe kucaklaşma günüdür. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz 2 Ağustos Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.’

Saygılarımla,
Ziyatdin KASSANOV
DATÜB Genel Başkanı
Ahıska Basın Bilim Merkezi

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanlığı tarafından Ahıska Türklerini 2 Ağustos Dünya Ahıska Türkleri günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda, bugün dünyada Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, ABD ile Türkiye’de yaşayan 500 bin civarında Ahıska Türkünü, 2 Ağustos Dünya Ahska Türkleri Günü dolayısıyla içtenlikle kutladığı belirtildi.
Bu yılın Mayıs ayın sonunda 9 ülkeden 55 delegenin katılımıyla Türkiye’nin başkenti Ankara’da ilk kurultayını gerçekleştiren Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) kabul edilen deklarasyonda, 9 ülkede yaşayan Türklerin Ahıska’ya dönüşü için her türlü çabayı sarfedeceğini ve Türkiye’ye göç eden Ahıska Türklerinin sosyal yaşamını kolaylaştırmak için ikamet, pasaport ve iş izni gibi mevcut karşılaşan sonrunların çözümünde aktif rol oynacağı belirtildi.
Bu doğrultuda, DATÜB’ün Genel Başkanı’na ve yönetim kurulu üyelerine işlerinde kolaylık, kendilerine sağlık ve mutluluk ve başarı dilendiği mesajda, “67 yıl sürgünde yaşayan ve dünyada vatansız tek millet olan Ahıska Türkleri’ne sabırlı olun” denildi.
Birlik ve beraberliğimizi kimse bozmasın!
2 Ağustos günümüz kutlu olsun!
Yolumuz açık olsun!

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı
Murafaddin Sakimov

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz