Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Gebze Ahıska Türkleri 70 Yıl Sonra (1933-2013) İftarda Buluştu

Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi hemşerilerine iftar yemeği verdi. Derneğin yeni lokalinde düzenlenen iftar yemeğinin organizesi Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi tarafından ve yardımseverlerin katkısıyla yapıldı. Yemeğe, Derneğin Denetleme Kurulu Başkanı Öztekin Kaşukçi, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkı Özgür, Gebze Ahıska Türkleri Derneği Onursal Başkanı İbrahim ÇİÇEK, Gebze Nüfus Müdürü Hasan Aydın, Gebze Hedef Gazetesi Sahibi Abbas Sır, Ahıskalı Aksakkallar ve İş Adamları katıldı.

Dernek lokalinde bir araya gelen Ahıska Türkleri 1933-2013 yılları arası Rusya, Ukrayna, Kafkaslar ve orta Asya’dan Türkiye’ye göç ederek, Gebze’ye yerleşen Ahıskalılar ile ifatar yemeğinde tanışarak kaynaştılar. Gebze’de ilk defa 16 yıl içerisinde bu tür programlar ve İftar Yemeği düzenleniyor. Dernek mekanında ki İftar sonrası Kur’an-ı Kerim okunarak geçmişlerin ruhlarına eda edildi. İftarı müteakiben, tanışma ve kaynaşma diyalogları oluşturuldu. Ahıskalıların güncel sorunları masaya yatırılarak çözüm yolları araştırıldı.

Dernek Başkanı Aziz AZİZ, 20 aydır yönetimdeyiz, durmadan yılmadan 20’nin üzerinde toplumumuza ulusal ve uluslararası faydalı olacak faaliyet ve organizasyonlar gerçekleştirdikleri hakkında kısa bilgi verdi. Ramazan sonrası Vatan toprakları olan, Ahıska’ya 50 kişilik kafile ile ziyaret gerçekleştireceklerini, katılmak isteyenlerin ise dernek merkezine müracaat etsinler dedi. Ramazan Bayramımızın tüm İnsanlığa, İslam alemine, Türk Dünyası ve akraba topluluklarına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz