Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Emeklilik Hakkı İstiyor

Türkiye'deki Ahıska Türkleri emeklilik haklarını istiyor. Emeklilik hakkı için 3 yıldır çalmadık kapı bırakmadığını belirten Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Derneği Başkanı Paşa Alihan, anavatan Türkiye'ye sığınan Ahıska Türklerinin emeklilik hakkını alamayan halk olduğunu söyledi.

Kafkaslardan sürgün edilerek anavatan olarak bildikleri Türkiye'ye sığınan Ahıska Türkleri sosyal hakları için mücadele ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu ile defalarca görüşen ve imzaları ileten 5 bin Ahıska Türkü emekli olmayı bekliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir yasa geçerse borçlanma yapılabileceğini belirten Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Derneği Başkanı Paşa Alihan, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi.

3 Yıldır çalmadık kapı bırakmadık

Türkiye'yi kendi vatanları olarak gördükleri için geldiklerini kaydeden Paşa Alihan şunları söyledi:

"Balkanlardan göç eden soydaşlar sosyal haklarla emekli oldu. Bir tek Ahıska Türkleri emekli olamadı. 3 yıldır bunun için çalmadık kapı bırakmadık. 5 bin kişi emeklilik yaşları gelmesine rağmen çalışma süreleri yetmediği için emekli olamıyor. 45- 60 yaşındaki insanın sigortalı iş bulması çok zor. Sürgünden önce ve sürgün yıllarında çalıştıkları günleri de borçlanamıyorlar."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan destek istediklerini söyleyen Paşa Alihan, "Açlık grevi yapmaya karar verdiğimizde bize sosyal haklarımızı sağlamak için söz verdiler. Gezi olaylarından sonra çaldığımız kapılardan ‘Türkiye zor günler geçiriyor sabredin' yanıtını alıyoruz. Ama hayat bizim için devam ediyor. 5 bin Ahıska Türk'ünü daha ne kadar bekletebiliriz""diye konuştu.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz