Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Yeni hedef Rus pazarı

Bursa'da Yıldırım Sanayici İşadamları Birliği Derneği (YILSİAB) ve Ahıska Türkleri, Rus pazarını Bursa'ya getirmek için harekete geçti.

Bursa'da bulunan Ahıskalılar Yıldırım İlçesi'nde kurulacak ticaret merkezi için Rusya'da ve Türk Cumhuriyetleri'nde pazar araştırması yapıyor.
Ahıska Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve YILSİAB işbirliği gerçekleştirerek, Yıldırım Ticaret Merkezi olarak planlanan bölgeyi canlandırmak için harekete geçti. Pazar araştırması ardından proje için harekete geçen Ahıskalılar Rus yatırımcılarla görüşmelere başladı. YILSİAB Başkanı Ali Gümrükçü, 5 mahalleyi içine alan bölgenin bebek konfeksiyonu, mobilya, ev tekstili, bıçakçılık ve sobacılık sektörünün kalbi olduğunu söyledi. Bebek konfeksiyonunun yüzde 90'ının İstanbul üzerinden yurt dışına çıktığını belirten Gümrükçü, 2010 yılında ticaret alanı olan bölge için showroom, defile merkezi, seminer salonu ve sosyal donatıların içinde bulunduğu ticaret merkezi planladıklarını vurguladı. Ahıska Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile işbirliği içine girdiklerini belirten Gümrükçü, Rusya, Ukrayna, Amerika ve Türki Cumhuriyetlerle iletişimi sağladıklarını bildirdi.
İstanbul'a gelen Rus turistlerin tekstil ürünlerini alabilmek için farklı pazarlardan alışveriş yapmak zorunda kaldığını ifade eden Gümrükçü, şöyle dedi:
"Çoğu zaman alının ürünle gönderilen ürün farklı olabiliyor. Biz bunların hepsini burada toplayacağız. Firmalar ticaret merkezinde stand açacak. Ürün ve fiyat garantisi sağlayacağız. Müşterileri buraya uçakla getirdiğinizde alışverişini en kısa zamanda yapacak. Ulaşım ve konaklama sağlanacak. Alınan ürünlerin ulaşımı da Yenişehir Havaalanından sağlanabilecek."
Ticaret Merkezi'ne yurt dışından haftada 150 kişilik grup getirebileceklerini belirten Gümrükçü, haftada 5 milyon dolarlık gelir beklediklerini vurguladı.
"RUS İŞADAMLARI SICAK BAKIYOR"
Ahıska Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Paşa Alihan ise, Rusya, Ukrayna, Azerbaycanlı yatırımcıların bu işe sıcak baktığını söyledi. Projenin 10 bin kişiye iş olanağı sağlayacağını aktaran Alihan, şöyle dedi:
"Bursa'da yaşayan Ahıska Türkleri'nden 40 bini bu pazar için çalışabilecek potansiyelde. Rusya ve Türk Cumhuriyetler'de bulunan Ahıska Türkleri de proje için çalışmalara başladı. Rusya'dan ortak bir yatırımcıyı buraya getireceğiz. Ve kendi pazarlarını buraya getirmelerini sağlayacağız."

Kaynak: DHA

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz