Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Müslüman ve Türk Çoğrafyasında Yaşanan Acılar Kınandı

Gebze Ahıska Türkleri Dernek Merkezinde, Türk Soylu Dernekleri Basın Açıklaması Yaptı.

Gebze Ahıska Türkleri Derneği, Gebze’de Türk soylu derneklerle beraber Mısır’da ve Orta Doğu’da yaşanan olayları kınadı. Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz Aziz yaptığı açıklamada, “Siyasi bir amacımız yok. Kafkaslar’da ve Türk Cumhuriyetleri’nde geçmişte yaşanan zulümler var. 18 Mayıs ve 14 Kasım 1944’te, 1989 ile 2005 yaşanan sürgünler var, 1992 Hocalı ve Karabağ Türklerinin yaşadıkları acılar var. O dönemler Azerbaycan’daydık, tarihin canlı kaynaklarıyız, Rabbim, Ahıska Türklerine, Krım Türklerine ve Karabağ-Hocalıda yaşananları bir daha kimseye yaşatmasın. Avrupa’da yaşayan Müslümanların ve Türklerin, Orta Doğu’daki Müslüman coğrafyasında yaşayanların, Çin’de Uygur Türklerinin yaşadığı sorunlar karşısında Türk toplumunun etrafta neler olup bittiği hakkında, süreci iyice analiz etmesi lazım, ülkeler arası stratejiler, çıkarlar ve hedefler karşılıklı ve olgun bir şekilde belirlenip kontrol edilmesi lazım. Sivil halkın o yavruların hakları ALLAH aşkına, bu şekilde mi muhafaza ve korunması lazım dedi. 

SÜKUNET, HUZUR, BİRLİK

İnsan haklarının muhafaza edilmesinin önemli olduğuna değinen Aziz, “Müslümanların ve Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan sorunlar konusunda, Birleşmiş Milletlerin,(Daimi Temsilci Ülkeler) Şangay İşbirliği Örgütü, Avrupa Birliği, ABD’nin ve Rusya Federasyonu  gibi örgüt ve diğer ülkelerin vicdan ve insan olma mekanizmalarının bu zulme karşı dur demesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşu olarak her zaman sükunet, huzur ve beraberlikten yanayız” dedi.

Kırım Türkleri Derneği Gebze Şube Başkanı Şerife Orak ise, “Bizler Kırım Türkleri olarak İsmail Gaspıralı’nın “Dilde, fikirde, işte birlik” ilkesiyle hareket ediyoruz. Dilde, fikirde, işte birlik olmanın vakti gelmiştir” dedi.

Gebze Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Tolga Pahsa ise, “Biz bir millet 7 devletiz. Türk topluluklarının bu sorunlara sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

Ahmet PEMBEGÜLLÜ’yü Rahmetle Andı

Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak, Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz Aziz’e başarılı çalışmalarından ötürü porselen plaket tabak hediye etti. Aziz Aziz daha sonra basın mensuplarına derneklerinin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Ahıska Türkleri Üniversite Öğrencileri ile tanışma ve diyalog ortamı oluşturuldu, dernek başkanları kendilerine gelecekte bu davalarımıza sahip çıkmaları tavsiyelerinde bulundular. Gebze Ahıska Türkleri öğrencileri ise bu tür organizasyonların ve dayanışmanın sürdürülebilir olmasından yana oldukların, ayrıca Gebze de faaliyet gösteren dernek yönetimine ve başkanına başarılar dilediler. Yine, Gebze’nin efsane lideri ve belediye başkanlarından Ahmet Pembegüllü’nün ölüm yıl dönümü nedeniyle ilgili olarak da, “Kendisini rahmetle, bereketle ve saygıyla anıyoruz” dediler. 

 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz