Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nden ABD’ye Ziyaret

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyattin Kassanov başkanlığında bir heyet, Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi (ATACC) ve Louisville Ahıska Türk Toplum Merkezi’ni (LATACC) ziyaret etti.

Ahıskalı Türk toplum temsilcileri, genç iş adamları ve Ahıskalı Türk toplumu üyeleriyle buluşan DATÜB Başkanı Kassanov, “ABD’deki Ahıskalı kardeşlerimizin imza attıkları başarıları takdir ederek, gururla takip ediyordum. Lakin gördüklerim beklentilerimin kat kat üzerinde. Böyle kısa bir süre içerisinde kat edilen mesafe, Ahıska Türklerinin nerede olurlarsa olsunlar geldikleri yere refahtan başka bir şey getirmediklerinin en güzel örneğidir.

Bugün tüm dünyadaki Ahıska Türkleri, ABD’deki soydaşlarının başarılarını dikkatle takip etmektedir. Bu başarıyı diğer bölgelerdeki ve ülkelerdeki soydaşlarımızın da örnek almasını ve aynı modeli uygulamasını sağlamamız gerekiyor. Çünkü sizler burada tüm kültürel, dini ve milli değerlerimizi koruyarak müthiş bir uyum sağlamışsınız.

Çalışmalarınızda hem Türkiye’yi temsilen Türklüğünüzü hem de İslami kimliğinizi öne çıkararak her biriniz müthiş birer elçi haline gelmişsiniz. Şehir merkezinde dalgalanan Türk bayrağı olsun bugün ziyaret ettiğim ABD’nin en büyük Müslüman kabristanı olsun, derneğinizdeki bilgisayar salonlarından mescide ve spor salonlarına kadar gördüklerim bunların en güzel ispatı.

Bununla birlikte ABD'nin bölgedeki en önde gelen toplumlarından biri olmayı ve faydalı birer Amerikan vatandaşı olmayı başarmışsınız.

Ayrıca gördüğüm ve gurur duyduğum başka bir önemli husus da tüm gençlere eğitim verilmesi. Genç yiğitlerimiz ve kızlarımızın büyük bir çoğunluğunun üniversitelerde eğitim alıyor olması toplumumuzun geleceğinin güvencesidir” diye konuştu.

Ahıskalı Türk toplumu temsilcileri Aydın Mamedov ve İslam Shakhbandarov’a da teşekkürlerini sunan Kassanov, Ahıska Türklerinin hep birlikte hareket ederek hem Gürcistan’daki süreci hızlandırmak hem de diğer bölgelerdeki Ahıska Türklerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi.

Kaynak: Turkish NY

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz