Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Yıldız Folklor Ekibi Gürcistan'da Gönülleri Fethetti

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Ahıska Yıldız Folklor Ekibi geçtiğimiz günlerde Gürcistan’da birçok şehirde yapılan kültürel festivallere katılmak üzere bu ülkeye gitti.

Alihan Umarov yönetiminde ve 17 kişiden oluşan Ahıska Yıldız Folklor grubu Gürcistan’dan festivallere katılmaları konusunda resmi bir davet almıştı. Son ana kadar kendi imkanlarını zorlayan folklor ekibinde görev alan gençler istedikleri yardımı bulamayınca son çare olarak Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıska Türkleri’nin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan’a başvurdular. Alihan ise gençlerin bu azimliliği karşısında elde ettikleri birikimin üzerine de kendi imkanlarını koyarak bürokratik engelleri aştı. DATÜB’den de aldığı manevi destek ile 17 kişilik ekibi Gürcistan’a göndermeyi başardı. Gürcistan’da sınırda Gürcü yetkililerce karşılanan Ahıskalı gençler önce otellerine yerleştirilerek istirahat ettirildi. Ardından Batum’dan başlayan gösterilerde sahne alan Ahıskalı gençler yaptığı Kafkas dansları eşliğinde sergiledikleri figürlerle alkış toplamayı başardılar.

Gürcistan’ın batı bölgesinde bulunan Batum, Ozurgeti, Poti, Kobileti gibi 7 ayrı şehrinde yapılan festivallerde sahne alan Ahıska Yıldız Folklor ekibi Gürcülerin ve festivale katılan diğer ülke vatandaşlarının gönüllerini fethettiler. Davul zurna eşliğinde Ahıska yöresine has oyunlarında sergilendiği gösterilerde Ahıska’nın da tanıtımı yapılmış oldu.

Her katıldıkları şehirlerde dereceye giren Ahıska Yıldız Folklor ekibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Amaçlarının Ahıska ve Ahıska Kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen ekibin başkanı Alihan Umarov Ahıskalı derneklerin yapmış olduğu tüm faaliyetlere katıldıklarını söylerken amaçlarının yurt dışına açılmak olduğunu söyledi. Bunun için ise kendilerine devletin desteğin alınması için yardıma ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Umarov, derneklerin verdiği destek yetersizdir bu durumda devletin kendilerini değerlendirmesini beklediklerini sözlerine ekledi.  

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz