Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Çavuşoğlu'ndan Ahıska Türklerine vatandaşlık müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de yaşayan Ahıskalı Türklerine vatandaşlık verdiklerini belirtti.

Dünya Ahıska Türkleri Birliğince (DATÜB) kent merkezindeki otelde düzenlenen kültür şöleninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu,  Türkiye'de insani oturum izni alanlara çalışma izni verilmediğini anlattı.

İnsani oturum izni alanlarla ilgili mevzuatın değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Oturma izni verdik, bu insan ne yiyecek ne içecek? Aç mı kalacak? Bu insan şimdi çalışamazsa nereden geçinecek? Çalışma izni olmazsa... Çalışmazsa sigortası olmayacak, hastalanınca nereye gidecek? Çoluğuna, çocuğuna nasıl bakacak? Öz eleştiri yapıyoruz. Sorunları biliyoruz, sorunları çözüyoruz" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ukrayna'daki sorunlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinin Erzincan, Kars ve Iğdır tarafına gelmelerini sağladıklarını belirtti.

"Evlerini hazırladık, işlemlerini başlattık" diyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"O kardeşlerimizi şu anda yerleştiği yerlerde de yalnız bırakmadık. Bazıları Rusya'ya gitmiş, bazıları Ukrayna'nın değişik şehirlerinde yaşıyor. Hepsine gittik, maddi, insani yardımlarımızı da ilettik. Ahıska Türkü nerede olursa olsun, yalnız bırakamayız, kimsesiz bırakamayız, çaresiz hiç bırakamayız. O kardeşlerimizi de getireceğiz. Tamam, oturum için de sorunu çözeriz, çalışma izniniz de olur ama sizin sevdanızı biliyoruz. Siz vatandaşlık almak istiyorsunuz. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyorsunuz. Türkiye'de yaşayan tüm Ahıskalı kardeşlerimize vatandaşlık veriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 19 bin kişi tespit edildi."

- "Hepsine birlikte vatandaşlık verelim"

Ülkedeki Ahıska Türklerinin kayıt altına alınması ve hepsine vatandaşlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bunun bir seçim vaadi olmadığını, Ahıska Türklerini gönülden sevdikleri için vatandaşlık isteklerini yerine getireceklerini söyledi.

Türkiye dışında yaşayıp da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almak isteyen Ahıska Türkleri de bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "O kardeşlerimize de vatandaşlık vereceğiz, çalışmalarımızı başlattık. Her zaman Ahıskalı kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da her zaman Ahıskalı kardeşlerimizin hem yanında hem de hizmetinde olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: TRT Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz