Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalı Milli Boksörlerden PKK Yandaşı Boksöre 'Hodri Meydan'

ABD’de boks yapan Ahıska Türkü Buğra ve Alptuğ Öner kardeşler, İsmail Özen’e meydan okudu. Terör örgütüne açıktan destek veren Özen’e seslenen kardeşler “Yüreğin varsa ringe çıkarsın” dedi.

ABD'nin Dayton kentindeki Ahıska Türkü milli boksörler, Almanya'nın Hamburg kentinde bir kulübün düzenlenlediği turnuvada orta siklette "Kıtalararası Boks Şampiyonu" ilan edilen İsmail Özen'e maç yapma çağrısında bulunarak meydan okudu.

Dünya Boks Konseyi altın kemer ödüllü iki Türk boksör, 25 yaşındaki Buğra Öner ve 26 yaşındaki Alptuğ Öner kardeşler, Almanya'da Gürcistanlı rakibi Ramazi Gogicheshivi'yi üçüncü rauntta nakavtla yenen Tunceli doğumlu Özen'e, maçta yaptığı PKK propagandasına sert tepki gösterdi.

Öner kardeşler, Sauerland Boks Kulübü tarafından Hamburg Arena Spor Salonu'nda düzenlenen, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da izlediği maçta orta siklet kıtalararası şampiyonu ilan edilen Özen'i teke tek ringe davet etti.

Özen'in maça sözde Kürt ulusal marşı ve sözde Kürdistan bayrağı ile çıkmasını ve maçı bir Türk televizyon kanalının canlı yayınlamasını kınayan milli boksörler,  "salonda bölücü terör örgütü sloganları yankılanmıştır. Her şeyden önce bir Türk vatandaşı olarak bu olay kanımıza dokunmuştur." diyerek Özen'e maç teklifinde bulundu.

Açıklamalarında, "Biz Ahıska kökenli boksörler olarak Türk Bayrağını ve Türk'ün gücünü elimizden geldiğince dünyanın her yerinde yaşatmaya çalışıyoruz. PKK ve yandaşlarının ülkemiz üzerinde oyunları ve propagandaları tüm hızı ile devam etmektedir." diyen Öner kardeşler, şunları kaydetti:

"İşin enterasan yanı biz ülkemiz ve bayrağımız için canlarımızı dişimize takıp çalışırken bu PKK yanlıları malesef bizden daha fazla gündeme gelmeye başlamıştır. Amerika'da geçen hafta 2 galibiyet alarak Türk bayrağını göndere çektirdik ve bu karşılaşma Türkiye'de bizi seven ve destekleyen kişiler sayesinde Türkiye gündemi ve medyasında yer bulmaya çalıştı ama üzülerek görüyoruz ki NTV Spor bu galibiyetleri görmezden geldiği gibi PKK destekçisi boksör İsmail Özen'in maçını yayınlamıştır"

Öner kardeşler, "PKK yandaşları medyada bizden daha fazla yer buluyor ve değer görüyorsa burdan PKK yandaşı boksör İsmail Özen'i yüreği yetiyorsa karşımıza çıkmaya davet ediyoruz." diyerek şunları söyledi:

"Aldığımız galibiyet yine medyada yer bulmasa da olur, önemli olan biz bu PKK yandaşlarına hakettiği dersi ringde verince varsın medya bizi yine konuşmasın, nasıl bu PKK yandaşları maçlarını kendilerine armağan ediyorlarsa bizim alacağımız galibiyetin arkasında önce tüm şehitlerimizin ruhları olacak bu galibiyet onlara ulaşacak bizim için en büyük değer de budur."

Tengri Promosyon ve Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanlığı adına da açıklamada bulunan İslam Şahbandarov da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu vatan hayinlarinin bir an önce hakettiği ders verilmeli ve artık bunlar TC vatandaşlığından çıkarılmalıdır. Binlerce Ahıska Türk'ü TC vatandaşı olma şerefine nail olmayı beklerken bu bölücü teröristlerin bu hakkı elinde tutmaları içler acısıdır. Ak Parti İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk'ün meclise önerdiği 'Terör suçundan mahkum olanların ve yandaşlarının Türk vatandaşlığından çıkarılması' kanun tasarısının bir an önce hayata geçmesi ve bu PKK destekçilerine uygulanmasını istiyorum." dedi.

Kaynak: TurkishNY

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz