Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalı Boksör Kardeşler Ringlere Meydan Okuyor

Bursa'da yaşayan Ahıska Türkü iki kardeş, ringdeki başarılarıyla takdir topluyor. Kariyeri Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarıyla dolu olan ağabey ve kardeşboksörler, Türkiye'yi turnuvalarda en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Özbekistan doğumlu olan Bahram ve Ferman Muzaffer kardeşlerin bokstaki başarıları herkesin dikkatini çekiyor. 12 yaşında başladığı boks hayatına onlarca madalya ve kupa sığdıran Bahram Muzaffer, son olarak Rusya'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında birincilik elde etti. Yıldırım ilçesinde bir gecekonduda ikamet ederken kapalı spor salonuna gitmek için her gün 15 kilometrelik yolu yürüyen Muzaffer'in başarısı ailesini de sevindirdi.

Şu an Yıldırım Belediyespor'da boks hayatına devam eden Muzaffer, Pekin'deki olimpiyatların ardından Londra'daki şampiyonada da altın madalya sözü verdi.
Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi 90 kiloda temsil ettiğini belirten Bahram Muzaffer, boksa babasının sayesinde başladığını kaydetti. Hayattaki zorluklara rağmen Avrupa şampiyonluğuna kadar geldiğini ifade eden Muzaffer, "Babam sayesinde bu spora başladım. Ağabeyimi kendime örnek aldım. Aileden gelen bu hevesimde son olarak Avrupa şampiyonluğuna kadar geldim. Bu başarılara gelirken, çok büyük sıkıntılar yaşadım. Bizim ev ile salon arasında 15 kilometre mesafe vardı. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu mesafeyi yürüyerek gidip geliyordum. Alt yapının oturmasında büyük sıkıntılar yaşadım. Bizim temelimiz sağlam olamadı ama bundan sonra buraya gelecek sporcuların temeli daha sağlam olur" dedi.
Uludağ Üniversitesi Beden Eğitim Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi de olan Bahram Muzaffer, eğitim hayatına devam etmesinde boksun büyük faydası olduğunu dile getirdi.
AĞABEYİNDEN KARDEŞİNE DESTEK
Kendisinden 3 yıl sonra boksa başlayan ağabey Ferman Muzaffer, kardeşinin başarılarından gurur duyduğunu belirtti. Milli sporcu olan ve açtığı spor salonuyla yeni sporcular yetiştiren Ferman Muzaffer, kardeşine Londra Olimpiyatları'na hazırlanırken destek verdiğini ifade etti. Ferman Muzaffer, "Bahram, benden sonra bu spora başladı. Ama onun bu başarıları bize övünç veriyor. Yeni boksörler yetişmesi için elimden geleni yapıyorum" diye konuştu.

Kaynak : Haber Fx

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz