Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türklerinin Vatandaşlık Sevinci

Erzincan'da yaşayan Ahıska Türkleri, Bakan Efkan Ala'nın vatandaşlık açıklamasından sonra kutlamalara başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin bir bölümü, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin vatandaşlığa alınacağını, bunun çalışmasını yaptıklarını açıklaması üzerine ellerindeki Türk bayrakları ile yerleşim alanlarında toplandılar.

VATANDAŞLIK SEVİNCİ

Org ve zurna eşliğinde müziklerle halaylar çekip, oyunlar oynayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Ahıska Türkleri, "vatandaşlık müjdesi" almanın sevincini yaşadılar.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

'YAŞASIN TÜRKİYE' SLOGANLARI

Kalabalıktakiler, "Türkiyem" şarkısı eşliğinde Türk bayrağı sallayıp "Yaşasın Türkiye" sloganı attılar.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci VİDEO

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

"BU HABERİ 6 AYDIR BEKLİYORUZ"

Ahıska Türklerinden Fikriye Etemoğlu, yaptığı açıklamada, müjdeli haberi uzun zamandır beklediklerini ifade ederek, "Allah razı olsun. Zaten biz Türküz. Devletimiz sağ olsun, bize Türkiye Cumhuriyeti kimliği veriyorlar. Duyduğumuzda çok sevindik. Vatandaşlık alıyoruz, biz de Türkiye'nin insanları oluyoruz. Bu haberi 6 aydır bekliyorduk. Herkes sağ olsun." dedi.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

İsmail İzaha ise çok sevinçli olduklarını belirterek "İçişleri Bakanı Efkan Ala bize vatandaşlığı müjde etti. Allah razı olsun. Zaten biz de Türküz, yurdumuza geldik. Biz bu haberi çoktandır bekliyorduk. Sevinçle duyduk bu haberi. Allah razı olsun devletimizden." ifadesini kullandı.

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz