Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Devletten Yardım Bekliyor

İkinci Dünya Savaşı'nın Sonlarına Doğru Sovyetler Birliği Lideri Stalin Tarafından Yurtlarından Koparılan Ahıska Türkleri, 65 Yıldır Sürgün Hayatı Yaşıyor. Sürgünün Yıldönümünde Bursa'da Bir Araya Gelen Ahıska Türkleri, Devletten Kimlik, Çalışma İzni ve İskan Konularında Yardım Bekliyor.

Türkiye'de yaşayan Ahıska Türkleri, sürgünün 65. yıldönümünü Bursa Golden Düğün Salonu'nda düzenledikleri etkinliklerle andı. Sürgüne UğramışAhıska Türkleri Haklarını Koruma Derneği Başkanı Paşa Alihan, 65 sene önce ölen binlerce insanın ruhu şad olsun diye bu etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Kur'an okuyup, toplantılar düzenlediklerini ve seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Alihan, 65 sene önce haksız yere sürgün edildiklerini ifade etti. Türkiye'de yaşayan insanların büyük bir yoksulluk ve çile içerisinde olduğunu vurgulayan Alihan, şöyle konuştu: "Bir insan olarak halkımızın hiç bir sosyal güvencesi bulunmamaktadır. Türkiye'de insanlarımız kira borçları içinde kıvranıyor. Çalışma izinleri yok, oturma izinleri zor geliyor. Devletimizden yardım bekliyoruz.

Bize 6 ay içerisinde kimliklerimiz gelecek denildi. Ama hala gelmedi. İnsanlarımız çalışamıyor. Evlerine ekmek götüremiyor. Başbakanımıza ve Çalışma Bakanımıza bir mektup gönderiyoruz. Putin'e de göndermiştik. 65 yıl sürgün hayatı yaşamaktan yorulduk."

Türkiye'de 60 bin civarında Ahıska Türkü bulunduğunu, bunların 50 bininin ise Bursa'da yaşadığını hatırlatan Alihan, devletten beklentilerini şöyle ifade etti: "Bizim devletten beklentimiz, aynen Bulgaristan'dan Kafkasya'dan gelen soydaşlarımıza tanınan haklar tanınsın. O hakları bize tanısınlar. Bize sosyal güvenlik, emekli maaşı ve iskan konusunda yardımcı olsunlar. Başbakan'a yazdığımız mektupta da bunları yazıyoruz. Diyoruz ki biz darmadağın olduk. Kültürümüz kayboluyor. Bursa'da bir pilot bölge oluşturularak bu insanlara kültürlerini yaşama imkanı versinler. Böylelikle ilerleyen yıllarda yurdumuza öz kültürümüzle dönebilelim."

Kaynak : Son Dakika

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz