Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri AK Parti'yi Ziyaret Etti

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı İbrahim Agara ve dernek üyelerini ağırladı.

"TBMM'nin 3835 sayılı Ahıska Türklerinin Türkiye'ye Göçü ve İskânı'na dair kanun kapsamında Ahıska Türkleri için T.C. Başbakanlık TOKİtarafından Menemen Koyundere mevkiinde yapılmakta olan 568 konut ve sosyal donatı alanlarının çalışmaları sona ermektedir. Başbakanımızın özel talimatı ile yapılan ve 2010 ilkbaharında teslimi gerçekleşecek konutların anayol ulaşımı yada anayol bağlantısı mevcut değildir"

denilen dilekçede Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat etmelerine rağmen net bir sonuç alamadıklarını belirten Ahıskalılar "Yolumuzun olmaması evlere taşınmamızı engelliyor. Tek güvencemiz, destekçimiz başbakanımız. Bu konuda bize yardım edin" dedi. Ahıska Türkleri olarak tarihten bu yana yaşadıkları sıkıntıları anlatan Başkan İbrahim Agara kendilerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kucak açtığını da sözlerine ekledi.

Ahıska Türklerinin yaşadıkları sıkıntıları bildiğini ifade eden Ömür Kabak; "Bizim sizlerle özel bir yakınlığımız var. Savaşlarda yaşadığınız mağduriyetleri, Osmanlı topraklarının dışında kalmanızı ve sürgünlerde yaşadığınız sıkıntılarınızı biliyoruz. Ahıska Türkleri için her türlü yardıma hazırız." dedi. AK Parti hükümetinin insanı yücelterek devleti yücelten bir siyaset izlediğini hatırlatan Ömür Kabak; "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın özel ilgi ve talimatı ile Ahıskalılar için yapılan Koyundere TOKİevlerinin yol sorununu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşıyacağız. Konunun yakın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Kaynak : HaberFX

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz