Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

5 bin Ahıskalı Türkiye’nin Desteği ile Ahıska’ya Yerleştirilecek

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, 5 bin Ahıskalının Ahıska’ya yerleştireceğini söyledi. Gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ahıska’ya yerleşecek olan 5 bin Ahıskalı ailenin konut ihtiyacını da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak Biz, yani TOKİ yapacak dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri sonucu Gürcistan Devleti tarafından Ahıska Türklerinin Ahıska’ya yerleştireceğini belirten AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ‘Gürcistan Devleti tarafından Ahıska Türklerinin anavatanlarına dönmeleri için yasayı değiştirdi. Ahıska Türklerinden 5 bin aile Ahıska’daki köylerine gelerek yerleşimlerini sağlayacaklar. Ahıska’ya gelip yerleşen Ahıskalı vatandaşların konut ihtiyacını da hükümetimiz yapacak. Bu müjdeyi veriyorum. Bu konu ile Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan yakından ilgileniyor. Konut yapımı içinde talimatı verdi. İki gün önce 20 milletvekili ile Gürcistan’da bir dizi incelemelerde bulunduk. Bu konuyu da gündeme getirerek son durumları inceledik. Amacımız 2012 yılı içerisinde bu ailelerin anayurtlarına getirilerek yerleştirilmeleridir.” diye konuştu.

Kaynak: Posof Sınır Gazetesi

Yorumlar

12 yorum
  • Kadri Dere (Dedegil)
    Kadri Dere (Dedegil) alındığım için yazmadım. bakış açımı belirtmek için yazdım .. benim için mümkün oldukça iyi bir müslüman , olabildiğince değerlerine sahip olabilmek,dünya insanı olabilmek,dünyada barış ve adalet..
    4 Ocak 2012 - 1 bunu beğendi - Rapor Et
  • Kamal Qurbanov
    Kamal Qurbanov hanım kız siz ne kadar passiv düşünüyorsunuz dedenin vatanı senin de vatanındır sen oraya gedince onlar kabirlerinde huzur bulacaklar.tamam doru bizler gedersek zorlanırız ama bizden sonra gelen nesiller gerçek vatanlarında olurlar en...  dahafazla
    10 Ocak 2012 - Rapor Et
  • gulsanam Kenjaeva
    gulsanam Kenjaeva bence ahiska bizim vatanimiz falan degil!!! mesela dusunelimki bizi ora"ya yeniden goturduler, kim garantisini vere bilirki bizleri yeniden ordan"da surgun etmiyecekler KIM VEREBILIR!!! BENIM TEK BIR VATANIM VAR O DA TURKIYE!!!
    19 Ocak 2012 - Rapor Et
  • Kamal Qurbanov
    Kamal Qurbanov ya sen ahıskalı deyilsin ya da tür diye ülkün yok.bir de kendi adına konuş senin olmaya bilir ama benim ve yandaşlarımın veteni.ABBAS SEHET DERKİ.VATANI SEVMEYEN İNSAN OLMAZ OLSADA O,ŞAHSDA VİCDAN OLMAZ.Birde seni kınamiyerim sana vatan...  dahafazla
    20 Ocak 2012 - Rapor Et

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz