Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonunun Türk Vatandaşlığı Sevinci

Bilek güreşinde kazandığı şampiyonluklarla dünyada adını duyuran Ahıska Türkü Ferit Osmanlı, yıllardır sürdürdüğü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma mücadelesini kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Denizli'nin Honaz ilçesinde yaşayan Osmanlı, Türk kimliğini aldıktan sonra çıktığı ilk şampiyona olan Rusya Federasyonu'ndaki Moskova Lotoşimo Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna ve Rusya'nın ünlü bilek güreşçilerini yenip Dünya Şampiyonu olarak döndü.

Osmanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlandığını ve burada Türk bayrağını dalgalandıracağını söyledi.

Uzun yıllar Özbekistan'da yaşadıktan sonra ailesi ile birlikte 2004 yılında Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Osmanlı, o dönemlerde Osmanov olan soyadını Osmanlı olarak değiştirdiğini anlattı.

Türk vatandaşı olmak için uzun yıllar mücadele ettiğini, sonunda amacına ulaştığını belirten Ferit Osmanlı, şunları kaydetti:

''Özbekistan vatandaşıydım, ama Türk soyundanım. Osmanlı torunuyum. Yeni Türk vatandaşlığına geçtim. Türk'tüm şimdi gerçek Türk oldum. Bu yıldan başlayarak, 2010'dan itibaren uluslararası turnuvalarda hep Türkiye adına yarışacağım. Ağır sıklet dünya şampiyonluklarını yine kazanacağım. Türk'ün gücünün ne olduğunu bütün dünyaya göstereceğim. Bilek güreşi sporuna 2000 yılında Özbekistan'da başladım. 2003 yılında ilk dünya şampiyonasına 95 kiloda katıldım ve şampiyon oldum. 2004, 2005, 2006 dünya şampiyonalarında da dünya birincilikleri elde ettim, altın madalyalar kazandım.''

-''AMACIM BİLEK GÜREŞİNDE NAİM SÜLEYMANOĞLU GİBİOLMAK''-

Ferit Osmanlı, bilek güreşinde sponsorların öneminin büyük olduğunu ve bu konuda Türk firmalarından destek beklediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Denizli'de bana yardımcı olan bir spor kulübünde şampiyonalara hazırlanıyorum. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, maddi ve manevi olarak destek sağlıyor. 2012 bilek güreşi dünya şampiyonasına girmem söz konusu. Derece yapma ihtimalim çok yüksek. Onun için, sponsor desteği istiyorum. Gıda yönünden ve şampiyonalara hazırlanırken maddi ihtiyaçlarımız çok oluyor. Amacım bilek güreşinde Naim Süleymanoğlu gibi olmak, ilimin, ülkemin ismini dünyaya duyurmak.''

Ferit OSMANLI - Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu - VIDEO

Kaynak : Star Gazete

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz