Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

HAYAL Filmi Çok Yakında Gösterimde

Türkiye’de Ahıska ağzı ile yapılan ilk film olma özelliğini taşıyan ve yönetmenliğini Kemal Mizam'ın yaptığı Hayal filmi 21 Şubat'da gösterimde.

Hayal” filminde platonik aşk ve arkadaşlık dayanışması ele alınarak beyaz perdeye aktarılmıştır. Bu projede Ahıska’nın Sesi Tiyatrosu ekibi tüm oyunculuk yeteneklerini sergileyerek filmin başarıyla tamamlanmasını sağlamışve siz seyircilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca filmin ana sponsorluğunu üstlenen sayın Murtaza Şahin’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Filmin kısa hikayesi:

Köyde yaşayan fakir bir delikanlı köyün zenginlerinden olan ağanın kızına aşık olur . Kara sevdaya düşmüştür delikanlı. Bu delikanlının yakın arkadaşları “Bu kız sana yar olmaz” diyerek delikanlıyı bu sevdadan vazgeçirmeye çalışsalar da nafile, aşıktır delikanlı, arkadaşlarını dinlemez. Delikanlı içten içe daha çok bağlanır geç kıza. Kendi aleminde dolaşır durur, çoban arkadaşı dışında kimseyi dinlemez. Arkadaşları; olur mu, olmaz mı derken. Fakat işişten çoktan geçmiştir. İşler delikanlının istediği gibi gitmez.

Başrol Oyuncuları: Veyesel Uravelli, Muhammed Ali Kibar, Yunus Mustafaoğlu, Gülcan Burhan

Oyuncular: Enver Avazoğlu, Hayrullah Binali, Asiya Mustafaoğlu, Cemile Yusuf, Mustafa Murat, Fahreddin Dedegil, Vahit Hasan, Şavur Ayvaz, Polat Aslan, Gülmira Abdullahoğlu, Selma Köse, Ahmet Köse, Büşra Köse, Vahit Şehzade, Paşa Alihan, Mehmet Aslan, Bayram Arif, Yaşar Sabit, Mehmet Mustafaoğlu, Cafer Hasan, Ferdi İskender, Erdal Arif, Aziz Avazoğlu

Senaryo: Veysel Uravelli, Yönetmen: Kemal Mizam, Görüntü Yönetmeni: Vahit Musaoğlu, Kamera : Kemal Mizam ve Vahit Musağlu

Yönetmen Özgeçmişi: Kemal Mizam 1984 yılında Özbekistan’ın Fergana şehrinde dünyaya geldi. 1997 yılında Türkiye’ye göç etti. Türkiye’de Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizon bölümünü 2009’da bitirdi.Ve ilk uzun metraj filmi olan “Hayal” adlı filmini Ahıska şivesinde Türkiye’de çekti.

Kaynak : AHISKALILAR.ORG

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz