Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Yabancı Öğrencilerin Hz. Muhammed Makale Yarışması

Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu bayan öğreciler, kendi aralarında Peygamber Efendimiz konulu bir makale yarışması düzenlediler. Öğrenciler, Hz. Muhammed'i (sav) anlatan en güzel makaleyi yazmak için yarıştılar.

Yarışmanın ödül töreni önceki gün yapıldı. Öğrencilerin konuşmaları ve şiirleri izleyicileri duygulandırdı.Törende Hz. Muhammed (sav) ile ilgili en güzel makaleyi yazan öğrenciler ödüllendirildi. Çeçenistan'dan Anjelika Biteova birinci, Ahıska'dan Nargiz ZAUTADZE ikinci,

Türkmenistan'dan Maysa Yumoşova üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine diz üstü bilgisayar verilirken diğerlerine para ödülü verildi. Ayrıca dereceye girmeyen diğer yarışmacılara da hayırsever bir iş adamı 500 TL verdi.

Ödül töreni büyük ilgi gördü. Farklı ülkeden öğrenciler, konuşmaları ve şiirleriyle izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Misafir bayan öğrencilerin okumasına destek olan Sosyal Araştırmalar ve Kültürler Arası Dayanışma Derneği SA-DER tarafından Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen Peygamber Efendimiz konulu makale yarışmasının ödül töreni önceki gün İstanbul Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çok anlamlı bir yarışmanın içine girdiklerini ifade eden öğrenciler, "Peygam Efendimiz'i 10 sayfalık makalelerle anlatmaya çalıştık. Ama O'nu anlatmaya kelimeler yetmez. O'nu anlatmak için ciltler dolusu kitaplar yazmak lazım. Biz sadece O'na olan sevgimizi anlatmaya çalıştık" dediler.

Öğrencilerin akıcı bir Türkçe ile okudukları şiirler de büyük bir ilgi gördü. 

Törenin açılış konuşmasını yapan SA-DER Başkanı Şeyma Üstün "Biz bir milletiz" sloganıyla farklı ülkelerden misafir öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi. Üstün, medeniyetler çatışması tezlerinin kurulduğu bir dönemde kendilerinin kültürler arası dayanışmayı ve buluşmayı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Üstün, "Bu kültür elçilerine ev sahipliği yapmak, kendi gençlerimizle onların ortak paydada buluşmasını sağlamak, ortak projelere zemin hazırlamak, milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip yüksek şahsiyetler yetişmelerine katkıda bulunmak bizlerin en önemli sorumluluğudur" dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise "Yeryüzündeki savaşlar kötülükten kaynaklanıyor. Eğer biz insanlar arasında iyiliği yaygınlaştırırsak,insanların birbirlerini tanımalarını sağlarsak o zaman savaşları da ortadan kaldırmış oluruz. Onun için bu öğrencileri bir araya getirmek çok önemli bir çalışmadır" dedi.

Sanatçı Ahmet Mercan'nın şiirleriyle renk kattığı etkinlik, "Peygamberimiz" konulu kısa film ve Alper'in konseriyle sona erdi.

Kaynak : Dünya Bülteni

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz