Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Öğrencilerden BM Önünde Bantlı Eylem

BM önünde toplanan yaklaşık 20 kişi, "Biz Ahıskalılar Kırgızistan'daki olaylara karşıyız. Dünya neredesin?", "İnsanlık dışı olaylar durdurulsun", "Ahıska Türklerinin gözyaşları dinsin artık" dövizleri taşıdı. BM önünde toplanan öğrencilerin ağızlarının da bantla kapalı olduğu gözlendi.

Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup Kırgızistan öğrencisi, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınında bulunan Mayevna köyüne yapılan saldırıyı BirleşmişMilletler (BM) önünde ağızlarını bantla kapatarak, protesto etti. Kırgızistan'daki olayların son bulması için çağrıda bulunan öğrenciler, ölenlerin anısına BM yetkililerine 5 karanfil bıraktı.

Grup adına açıklama yapan Dernek Başkanı Abdullah Buksur, Maveyna köyüne yapılan saldırıyı kınayarak, masum sivil halka, insanlık dışı yöntemlerle yapılan saldırıyı kimsenin durduramadığını söyledi.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Buksur, "Kırgızistan devleti kendi vatandaşına saldıran, köyleri talan eden bu canileri durdurmalıdır. Olaylar sonucundan, köylülerin büyük çoğunluğu çevre köylere sığınmıştır. BM yetkililerine çağrımız ve talebimiz, barışın kardeşliğin, insan hakları ve özgürlüklerinin yaşandığı bir Kırgızistan'a oluşması için süreçlere etkin katılım sağlanması ve bekle gör politikası izlenmemesidir." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi adına BM yetkililerine karanfil verip, dilekçe bıraktı.

Kaynak : Uluslararası İnsan Hakları Avrasya Federasyonu

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz