Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri İhtiyarlar Şurası

Bursa - Ahıska Türkleri İhtiyarlar Şurası Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL'e bir mektup yazdı.

Yakinen de bildiğiniz üzere 1944 yılında eski Sovyetler Birliği döneminde haksız yere sürgüne uğramışve halen değişik ülkelerde sürgün hayatı şayan biz Ahıska Türkleri Anavatanımız Türkiye'mizin siz değerli yöneticilerinin kucak açmasıyla yıllar sonra ancak kavuşabildik. Bizler, 2 Temmuz 1992 tarihinde TBMM'de kabul edilen 3835 sayılı Ahıska Türklerinin Türkiye'ye kabulu ve iskânına dair kanun çerçevesinde Türkiye'ye gelerek çoğunluğumuz Bursa'da kendi imkânlarımızla yerleşen ilk nesil Ahıska Türkleriyiz.

Yıllardır elimizden haklarımız alınmışve sürgün hayatı yaşayan biz Ahıska Türkleri Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nde verilen demokratik haklar çerçevesinde ve Uluslararası arenada yıllar önce elimizden alınan haklarımızı aramak amacıyla kurduğumuz derneğimizde oluşturduğumuz İhtiyarlar Şurası olarak, yüce devletimizin siz yetkililerinden tek beklentimiz şudur;

Biz, 30 binden fazla Ahıska Türkü Bursa ilinde yaşamaktayız. Şahsınızın da Dışişleri Bakanlığınız döneminden beri zaman zaman bizlere bulunduğunuz telkinler doğrultusunda; "Yaşadığınız her yerde kültürünüze sahip çıkın. Gelenek ve göreneklerinizi koruyun" şeklindeki sözleriniz üzerine Bursa ili sınırları içinde bize tahsis edilecek bir arazide kendi köyümüzü kurarak tarihi gelenek, göreneklerimizi ve kültürümüzü yaşatmak ve gelecek neslimize de aktarmak istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, bize yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz düşüncesiyle şahsınıza selam ve saygılarımızı sunuyor, halkımıza bu konuda çözüm önerilerinde bulunacağınız umudumuzu sonuna kadar korumaktayız.

Ahıska Türkleri İhityarlar Şurası
Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Derneği

AHISKA.NET - Özel Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz