Ahıskalı Türkler “Vatan” Cemiyeti yeni liderini seçti

  • Sevgili okuyucularım,

    Bir müddet önce kaleme aldığım ve ‘‘ 2011 - 2012 Yıllarında Yeni ve Demokratik Seçimler Yapılmalı ’’ başlıklı makalemde Dünya Ahıska Türkleri Birliği - DATÜB'e üye olan tüm sivil toplum kuruluşlarımızda, 2011 - 2012 yıllarında yeni ve demokratik seçimlerin yapılması gerektiğini ve halkımızın seçtiği genç, dinamik ve Ahıska davasına gönül vermiş ve dede, nine, anne ve babaları, Gürcistan'ın, Ahıska bölgesinden 14-16 Kasım 1944 tarihlerinde Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'a sürgün edilen ve daha sonra 1989-1990 yıllarında Özbekistan'ın Fergana ve Taşkent Vilayetlerinde meydana gelen acı olaylardan sonra ikinci sürgünü yaşayan Ahıskalı Türkler ve onların çocuklarının halkımızın haklı davasına sahip çıkması gerektiğini ifade etmiştim…

                Bundan maksadım, Başbakan sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dediği gibi, ‘‘Damdan düşenin, damdan düşenin halinden anlaması’’idi.

    Geçtimiz hafta, Rusya Federasyonu’nda yaşayan Ahıskalı Türk kardeşlerimizin hayatında bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Federasyonu’nda yaşayan Ahıskalı Türklerin temsilcileri başkent Moskova’da toplandı. Rusya’da son 20 yıldır zor şartlar altında faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Ahıskalı Türklerin “Vatan” Cemiyetinin 6.olağan kurultayını düzenlemek için, Rusya’nın çeşitli şehirlerinden gelen Ahıskalı Türk delegeler, kurultaya iştirak ederek, yapılan seçimlerde oylarını kullandılar.

    Rusya Federasyonu Uluslararası Ahıskalı Türklerin “Vatan” Cemiyeti, Ahıskalı Türklerin sürgünün 67.yılında Moskova’da gerçekleştirdiği 6.olağan kurultayında yeni liderini seçti. Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da şeffaf ve demokratik bir ortamda düzenlenen kurultayda, “Vatan” Cemiyeti’nin Genel Başkanlığına Ahıskalı Türklerin Temsilcilerinden Cavid Aliyev seçildi. Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da bulunan Milan otelinin konferans salonunda 12 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına 71 delegeden oluşan, toplam 150 cemiyet üyesi katıldı. Başkanlık için İsrafil Cavahov ile Cavid Aliyev yarıştı. Seçim sonucunda Divan başkanlığı, Cavid Aliyev’in 35 oy, İsrafil Cavahov’un ise 28 oy aldığını, 3 delegenin katılmadığını, 5 delegenin geçersiz oy kullandığını açıkladı.

    Açıklanan sonuçlara göre, Rusya Federasyonu Uluslararası Ahıskalı Türklerin ‘‘Vatan’’ Cemiyeti Genel Başkanlığına Cavid Aliyev seçildi. Oy sırasına göre ikinci olarak seçilen İsrafil Cavahov ise, Uluslararası Ahıskalı Türklerin ‘‘Vatan’’ Cemiyeti Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Bununla birlikte, hepimizin yıllarca birlikte çalıştığımız ve saygı duyduğumuz ‘‘Vatan’’ Cemiyeti’nde birlik ve beraberlik sağlanmış oldu. 

    Kurultay sonuçlarına göre, 4 yıl süre için seçilen yeni Yönetim Kurulu’nu, Cavid Aliyev (Başkan), İsrafil Cavahov (Başkan Yardımcısı), Taştan Aslanov, Fuad İskender Pepinov, Muhammed Fahratov ve Bahadır Seyfatov oluşturdu.

    Kurultay’da seçim ile birlikte eğitim, mülkiyet ve sürgün neticesinde terk edilen tarihi vatan toprakları olan Gürcistan’ın Ahıska Vilayeti’ne geri dönüş ve diğer konular da tartışıldı. Genel Kurul’a, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Sadyr EİBOV da katıldı. Genel Kurul’u,T.C. Moskova Büyükelçiliğinden gelen yetkililer de izledi.

    Uluslararası Ahıskalı Türklerin “Vatan” Cemiyeti’nin Genel Başkanlığına seçilen Ahıskalı Türk Cavid Aliyev’i yürekten tebrik eder, halkımıza “Vatan” Cemiyeti’nin değerli yönetim kurulunun yapacağı hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Yorumlar

0 yorum

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz