Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Birliği Olmayanın Dirliği Olur Mu ?

Gün birlik günüdür. Kaşına gözüne, şanına şöhretine, malına mülküne bakmadan gün bir amaçta buluşan soydaşlarımızın günüdür.

Eskilerde hane içinde anlaşmazlıklar olurdu da derdik ki kol kırılır yen içinde kalır. Küslükler bu yolda olmamalı, kırgınlıklar bu yolda unutulmalı, unutulmalı ki asıl hedefimize ulaşalım. Bunca insan dünyanın dört bir yanında olsa da yalnız olmadıklarını anlasın.

Çıkarlarımız yok bu yolda, adımız yok, makamımız, mevkiimiz yok hizmet ettiğimiz tek şey AHISKA davamız.

Bir olmalı, biz olmalı kenetlenmeli.  Değişen dünyanın değişmeyen gücünü görmeli, anlamalı şimdi dünya. Vatanın kokusunu içimize çekene kadar asla durmak yok. Çok acılar çektik çok, dinledikçe sol yanımız hep sızladı. Şimdi acılardan güç alarak, başımız dik, yüzümüzde yüreğimizin gücüyle gülümseyerek el ele verme zamanı.

Yarım kalmışlıklar geleceğe dair umutlarımızı öldürmesin. Her acı, her aldanış gücümüz olsun çelikten daha sağlam zırhımız. Ne bilinmezlikler ürkütsün bizi ne de bitmeyen yollar. Bazen giden biz, bazen de kalan bekleyen olsak da. Hüznü güzelliğe, hüznü mutluluğa, hüznü gelecek güzel günlere dönüştürmek yine kendi yüreğimizde.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) II. Olağan Kurultayı 27 Aralık 2014 Cumartesi gerçekleşecek. Toprağımızın sağlamlığını sağduyu ile göstermenin birliğimizin günüdür.

BİR olmanın, BİZ olmanın gücüyle yolumuz açık, doğduğumuz ve doğduğumuz yerlerde ne yokluk ne yoksunluk hissetmeden, günü geldiğinde bir gün vatanımızın toprağını öpene dek Allah yardımcımız olsun.

Saadet ATALAY
Araştırmacı-Yazar
Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz