Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri ile ilgili yasa teklifi

AK Parti Bursa Milletvekili Emin Tutan, çifte vatandaşlık talebinde bulunan Ahıska Türkleri'nden, bu talebi yerine getirilinceye kadar çalışma izni aranmaması için yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye Kabulü ve İskanına Dair Kanunda değişiklik yapılmasını içeriyor. Buna göre, çifte vatandaşlık statüsü sağlanıncaya kadar ikamet tezkeresi düzenlenen Ahıska Türkleri için Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanunda öngörülen çalışma izni aranmayacak.

Kanun kapsamında olup 1 Haziran 2008 tarihinden önce ikametgah tezkeresi düzenlenenlerden; düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde çifte vatandaşlık başvurusunda bulunanların başvuruları kabul edilerek, milli güvenlik ve devletin dış politikası bakımından sakıncası görülmeyenlerin çifte vatandaşlık talepleri, talep tarihinden itibaren 3 ay içinde sonuçlandırılacak. Talepleri uygun görülenler, Muş ilinde iskan edilecek. 

Teklifin gerekçesinde, ''Çifte vatandaşlık talebinde bulunan Ahıskalı soydaşlarımızın taleplerinin en kısa zamanda sonuçlandırılması ve bu süreçte çalışma izninin aranmaması suretiyle çalışabilmelerinin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır'' denildi.

Kaynak:  İnternet Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz