Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar Vakfı Geleneksel Piknik Şöleni

Merkezi İstanbul Yenibosna’da bulunan Ahıskalılar Vakfı, üyelerini Küçükçekmece Kayabaşı Şamlar köyü ormanında bütün üyelerini bir araya getirecek.

Piknik hakkında gazetemize açıklamada bulanan Ahıskalalar Vakfı Başkanı Mehmet Oğuz; 70 yıldan beri Eski Sovyetler rejiminin zulmüne uğrayan ve yurtsuz bırakılan Ahıska Türkleri 1992 yılından beri imkanları dahilinde peyler pey Türkiye’ye bir aylık serbest vizeyle gelip uzun mücadeleler sonucu ikamet alarak Türkiye’de yaşamına devem etmeye başladılar.

Bulgaristan Türkleri çalışıyor ama Ahıska Türklerine çalışmak yasak.

Geldik ama sıkıntılarla karşılaştık. Şöyle ki, bize verilen pasaportlarımıza çalışamaz kaşesi vurulmuş, bizimle beraber Türkiye’ye göç eden Bulgaristan Türkleri çalışıyor ama Ahıska Türklerine çalışmak yasak. Türkiye böyle bir ayrıma gitmesi bütün Ahıska Türklerini derinden üzmektedir.

Sıkıntılarımızı atmak için buluşacağız.

Ahıska Türkleri bu sıkıntıların stresini atmak için yılda bir kere bilhassa İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de yaşayan Ahıskalıları bir araya getirerek hasretleri buluşturuyoruz.

Bunun yanında yöresel yemeklerimizi, yöresel oyunlarımızı sergileyip kültürlerimizin yaşamasını muhafaza etmeye çalışıyoruz.

Bu piknikte sanatçılarımız Ahıskalıların Türkülerini söylerken, gelenek, görenek, örf ve adetlerimiz de anlatılacak.

Bu pikniğe Ahıska’dan göç eden, Karslı-Ardahanlı ve Türkiye’ye göç etmişbütün Ahıskalı hemşehrilerimiz davetlidir. Sevgi ve saygılarımızla…

Pikniğe katılmak için irtibat: 0532 271 91 38 – 0212 654 69 44

AHISKALILAR VAKFI GELENEKSEL PİKNİK ŞÖLENİ

Tarih : 23 Mayıs 2010 Pazar

Yer: Kayabaşı, Şamlar Ormanı Piknik Alanı

İrtibat : 0212 654 69 44, 0532 271 91 38

Kaynak : Onur Kaya - İstanbul - Siyasal Birikim

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz