Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

1500 Ahıska Türk’ü rehin tutuluyor

Kırgızistan’da devam eden olaylarda 1500 Ahıska Türk’ü rehin.

Kırgızistan'da patlak veren şiddet olaylarında, 1500 Ahıska Türk'ünün rehin tutulduğu bildirildi. Kırgızistan'ın güneyinde Kırgızlar ile Özbekler arasında şiddet sürerken, kimliği belirsiz maskeli ve silahlı kişiler Oşkentinde 1500 kişilik bir kitleyi TIR garajında rehin tutuyor.

BİZLERİDIŞARI BIRAKMIYORLAR

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Ahıska Türklerinden Bahadır isimli kişi, olayı şöyle anlattı:

"Sabah saatlerinde silahlı bir grup, Furkat ilçesinde Borodinskaya caddesindeki evlere tek tek girerek vatandaşları sokaklara döktü. Sonra bizi şehrin kenar bölgesinde TIR garajında kapattılar. Bir-iki saat sonra silahlı kişiler geri döndü ve onların safında olmamızı istediler ve tekrar ayrıldılar. Şu anda hala garajdayız. Aramızda ölü ve yaralı yok. Ancak panik ve gerginlik hakim. Çoğunluğumuz kadın ve çocuk. Ne suyumuz ne de yemeğimiz var. Bizleri dışarı bırakmıyorlar. Evlerimizden de haber yok. Belki yakılmışve yağmalanmışolabilir. Bilmiyoruz. Yardım bekliyoruz. Aramızda Özbekler yok. Türkler, Kırgızlar ve diğer uluslar var. Ancak buradaki Kırgızları kimse dinlemiyor. Maskeli kişilerin kim olduğunu bilmiyoruz."

BÜYÜKELÇİLİK HABERDAR
Türk büyükelçiliğinin de haberdar olduğu bildirildi. Türk Büyükelçiliği personeli sürekli yerel makamlarla irtibat halinde ve durumu yakından takip ediyor.

Öte yandan Oşve Calalabad'daki Türk vatandaşlarının evlerinde endişeli bekleyişsürüyor.

Türkmenistan, gönderdiği uçakla bu kentlerde okuyan öğrencilerini tahliye ederken, Kırgız askerlerin aileleri ile yaşlı ve çocuklardan oluşan bir kafileyi taşımak üzere 6 uçak Bişkek'e indi.

Kırgızistan'ın güneyinde güvenik güçleri durumu kontrol edemezken, bölgeye asker ve halk birliklerinden oluşan milis takviyesi sürüyor.(AA)

Kaynak : EnSonHaber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz