Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Kazakistan ve Türkiye'den Kırgızistan'a ortak yardım planı

Astana ile Ankara, Kırgızistan'a yardım gösterilmesi konusunda ortak plan hazırlayacaklar.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) dönem başkanı Kazakistan ile AİGK/CICA (Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı) dönem başkanı Türkiye’nin, ülke güneyinde yer alan silahlı çatışmalarda 190’ı aşkın kişinin, resmi olmayan kaynaklara göre ise yaklaşık 2000 kişinin hayatını kaybettiği Kırgızistan’a ortak yardım planı yapacaklarını belirtti.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat SAUDABAYEV ile yapılan görüşmeler sonucunda Ahmet DAVUTOĞLU: ‘Biz, AGİT ve AİGK dönem başkanları olarak, Kırgızistan’a ekonomik, diplomatik ve güvenlik konularında ne gibi yardımların yapılacağına dair ortak çalışmalar üreteceğiz. Türkiye, Kırgızistan’daki durumun istikrarlılık kazanması için gerekli her şeyi yapacaktır’ dedi.

Bakan DAVUTOĞLU, ayrıca Kırgızistan’da 27 Haziran’a belirlenen referandumun gerçekleştirileceğini ümit ettiklerini bildirerek ‘Referandumdan hemen sonra Kırgızistan’a yardım etme konusunda Kazakistan ile ortaklaşa hazırlıklar yapmayı planlıyoruz’ dedi. Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat SAUDABAYEV ise ‘Bugün sadece iki ülke dışişleri bakanları olarak değil, ayrıca AGİT ve CİCA dönem başkanları olarak gayretlerimizi birleştirme imkanı yakaladık’ diye konuştu.

Kaynak: AhıskaPress

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz