Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti Ankara'da Görüşmelerine Devam Etti

DATÜB heyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar kültürel ve sosyal ilişkiler daire Başkanı Ramazan Çokçevik ile görüştü.

Görüşmeye DATÜB’ü temsilen DATÜB Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar başkanlığında Kazakistan Temsilcileri ve DATÜB kurucu üyelerinden Roza Osmanova, Sadir Eibov, Azerbaycan Vatan Cemiyeti Başkanı ve DATÜB Azerbaycan Temsilcisi Şemseddin Serveroğlu ile yardımcıları Yusuf Seferoğlu, İbrahim Mamedov’dan oluşan DATÜB heyeti katıldı.

Geçtiğimiz hafta Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar kültürel ve sosyal ilişkiler daire Başkanı Ramazan Çokçevik İle yapılan görüşmede daha yeni kurulan bu kurum içinde Ahıska Türklerine verilen değerin yüksek olduğu üzerinde durarak, kurum içinde Ahıska Türkleri sorunlarıyla yakinen ilgilenebilmek için Ahıska masasının oluşturulduğunu söyledi. Yeni işine başlayan Ahıska masasından sorumlu memurun çalışmalarına başladığını belirten Çokçevik, “Amacımız Ahıska Türklerine yardımcı olmaktır. Ahıska Türklerinin geri vatana dönüşte maddi, manevi, sosyal ve kültürel alanlarda desteklerde bulunarak sorunların çözümümde yardımcı olmaktır. Bu konuda dışişleri mensuplarımızla yakın temas halindeyiz” dedi.

Görüşmede daha çok DATÜB heyetini dinleyen Çokçevik’e DATÜB heyeti çalışmalarını anlatarak son gelişmeler hakkında bilgi verdi. DATÜB’ün asıl amacının haksız yere vatandan sürülen Ahıska halkının geri yurtlarına dönmesi için mücadele etmek olduğunu belirterek seslerini dünya kamuoyuna duyurmak olduğunu söylediler. Yıllardır Ahıska Türklerinin vermişolduğu çaba sonucunda 1999 yılında Avrupa Konseyi’nin ön koşulla üyeliğe kabul ettiği Gürcistan’ın 2007 yılına kadar adım atmadığını, 2007’de çıkarmışolduğu kanunun Ahıska Türklerinin aleyhine olmasına rağmen halen yürürlüğe koymadığını, dolayısıyla Gürcistan yönetiminin Altan almakla zaman kazandığını söylediler. Burada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devreye girerek soydaşlarına sahip çıkmasını isteyen DATÜB heyeti Devletimizin ilgili kurumlarının dönüşsürecinde Ahıskalılara konut, eğitim, kültür alanlarında yardım etmesini talep ettiler.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz