Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

ÇAĞRI - 2

Sevgili Ahıskalı kardeşlerimiz 65 senelik sürgün hayatımız bizleri gitgide birbirimizden uzaklaştırmaktadır.

Dünyanın 9 ülkesine dağılmışhalkımız hasret ve korku ile geleceğe ümitsiz bir şekilde bakmakta ve hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Çözümün bütün dünyadaki Ahıska Türklerinin birleşmesiyle sağlanabileceğini artık herkes bilmektedir. 2008’in Ekim ayında dünyadaki Ahıska Türkleri ile alakalı dernekler olarak Ankara Hilton Otelinde bir araya geldik ve tek sesle Dünya Ahıska Türkleri Birliğinin kurulmasına karar verdik.

Aradan 2 sene geçti, bütün var gücümüzle harekete geçerek bu birliğin kurulmasına destek veren ve emeği geçen kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletmeyi kendi adımızdan bir borç bilmekteyiz.

Merkezi Ankara olan ve Uluslararası faaliyetlerde bulunmak üzere Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) kurulmasına T.C. Bakanlar Kurulunca izin verilmesi ve kararlaştırılması Ahıska Türklerinin en büyük zaferidir.

Artık bizi de Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıması bizim içimize sığmayan bir sevinçtir. DATÜB’ un resmi şekilde harekete geçme zamanı geldi. Kim nerede olursa olsun bu kurumu canı dilden desteklemeli.  

65 sene önce ve halen bugünde devam eden Ahıska Türklerine yapılan insanlık dışı eziyetlere dur demeliyiz. Başta DATÜB kurucularına seslenmek istiyoruz "Harekete geçin ve yanınızda milletinizi seven, namusuna dil uzatmayan dürüst insanlarla yola çıkın ve unutmayın ki bu Ahıska Türkleri için verilmişson şanstır".

Aramızda rüşvetçi, yalan dolanla yaşayan, para karşılığında vatanına ihanet eden insanlara aramızda yer yoktur.

Biz Bursa’da yaşayan kardeşleriniz olarak DATÜB kuruluna başarılar diliyoruz ve her zaman adaletin olduğu yerde sizleri desteklemekteyiz.

PAŞA ALİHAN  ( SÜRGÜNE UĞRAMIŞ AHISKA TÜRKLERİNİN HAKLARINI KORUMA MERKEZİBAŞKANI)
MİRCEVAT AHISKALI  (AH- HAK BAŞKAN YARDIMCISI)
CANPOLAT ABBASOĞLU  ( ULUSLAR ARASI SANATSEVERLER BİRLİĞİBAŞKANI)
MURAT SELİM  (AHISKA SPOR BAŞKANI)
ALİŞER FEYZİ  (BURSA ÖĞRENCİLER BİRLİĞİBAŞKANI)
VEYSEL URAVELİ  (AHISKA SES TİYATROSU)
MEKZADE ORMANCI  (AH-HAK İHTİYARLAR ŞURASI BAŞKANI)
FERİDE MECİDOVA  (AH-HAK KADINLAR KOLU BAŞKANI)
YAŞAR MURAT ( KARABAĞ GAZİLER BİRLİK BAŞKANI)
MERT ALİKASIM  (GENÇLER KOLU BAŞKAN )
MİKAİL İBRAHİMOĞLU ( AHISKA.NET )

Kaynak: AHISKA.NET - Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz