Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti'nde Sahte Belge Skandalı

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde, 1993 yılında kurulmuşolan Ahıska Türkleri “Vatan” Cemiyeti, iki senede bir Kurultay yaparak seçim yapıyor.

Bu cemiyetin sonuncu kurultayı 02 Aralık 2006 tarihinde Bakü’de yapılmışve İbrahimcan Burhanov Nadir oğlu başkan seçilmişti. Bir sonraki kurultayın zamanı ise 2008 yılının Aralık ayı olsa da başkan bu kurultayın olmaması için bütün çabasını sarf etmişti. Bir grup aktif üye başkanın bu şüpheli tavrından yola çıkarak Azerbaycan Adliye Bakanlığına 25 Mayıs 2010 tarihinde bu konunun soruşturulması için müracaat etmişve Bakanlıktan 07 Haziran 2010 tarihli cevap mektubu almıştır. Cevap mektubunda Ahıska Türkleri “Vatan” Cemiyetinin 10 Nisan 2009 tarihinde kurultay yaptığını ve kurultay protokolünün de bakanlığa takdim edildiğini bildirmiştir.

Yani resmiyette Kurultayın yapıldığı gözükmekte fakat gerçekleşen bir kurultay söz konusu değildir.

Bakanlığa takdim olunan belgelerin tamamen sahte olduğunu, kurultaya misafir olarak katıldıkları yazılı olan kişiler tasdik ede bilir.

Bu sahtekârlığın başkan ve etrafındaki bir grup tarafından yapıldığı bellidir. Bu sahtekârlığı yapan ve buna imza atarak sahtekârlığa ortak olmuşbazı şahıslar vatan uğrunda yıllardır yapılan haklı mücadeleyi gölgelemektedir.

Cemiyetin aktif üyeleri, yapmışoldukları hukuki işlemlerle sahtekârların cezalanmalarını istemektedirler.

Yusif SEFEROV / Azerbaycan
AHISKA.NET - Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz