Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Houston'daki Türk Toplumu, Kurban Bayramında Bir Araya Geldi

ABD'nin Texsas eyaletinin Houston şehrinde yaşayan Türk toplumu, Turquaz Center'da faaliyet gösteren Houston Sultanahmet Camii ve Raindrop Türkevi'nin düzenlemişolduğu Kurban Bayramı programında bir araya geldi.

Sadece Türkiye'den gelenler değil, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Karadağ'dan gelenler ve Ahıska Türkleri de bu programa iştirak etti. Programa Türkiye'nin Houston Başkonsolosu Akil Öktem de katıldı.

Sultanahmet Camii imamı Mustafa Yiğit, bayramın birinci günü gerçekleştirilen organizasyonda yaptığı konuşmada ülkesinden uzakta yaşayan Türk toplumunun "kendi dini ve milli değerlerini yaşatmaları, çocuk ve gençlerin de bu kültürü unutmamaları ve içinde yaşadıkları Amerikan toplumuna huzur içinde birlikte yaşama" mesajı verebilmek için her sene daha da artan bir ilgi ile bu programı düzenlediklerini ifade etti.

İlahiler ve Kuran-ı Kerim okunarak başlayan program binin üzerinde kişinin katılımıyla kılınan bayram namazı ile devam etti. Bayram namazı sonrasında samimi kucaklaşmaların ve bayramlaşmaların ardından bayramı kutlamaya gelen çocuklar büyüklerin ellerini öperek bayram harçlıklarını aldılar. Daha sonar misafirlere kurban bayramının vazgeçilmez yemeği olan kurban kavurması ve tatlı ikram edildi.

Raindrop Türkevi de bayramın neşesi olan çocuklar unutmadı. Organizasyon heyeti tarafından çocuklara hediye edilen oyuncaklar da keyiflerini arttırdı. Çocuklar, Kültürevi'nin bahçesine kurulan lunaparkta gün boyu neşeli vakit geçirdi.

Ramazan Bayramı'nda da benzer bir program düzenleyen Houston Sultanahmet Camii, kentteki Türk toplumunun her türlü dini ihtiyaçlarına kendi imkanları içerisinde cevap verebilmek için 2002 den beri faaliyet gösteriyor.

Kaynak : TurkishNY.Com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz