Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar Dönüş için Destek Bekliyor

Ahıskalılar, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Konferansı için Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da buluştu. Konferansa; ABD, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan'dan gelen Ahıskalılar katıldı. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyaettin Kassanov başkanlığındaki konferansta, Ahıskaların sorunları masaya yatırıldı. Ahıska Türklerinin vatana dönüşü ve karşılaştıkları sorunları değerlendiren Kassanov, vatana dönüşsürecinde en büyük desteği Türkiye ve Azerbaycan'dan beklediklerini söyledi.

DATÜB'ün öncelikli amacının Ahıska Türklerinin haklarını kazanmak ve vatanları Gürcistan'a dönüşlerini sağlamak olduğunu belirten Kassanov, bu amaçla çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ahıska Türklerinin dönüşü ve bölgenin statüsüyle ilgili konularda çözümün zaman alacağını ifade eden Kassanov, Türkiye'den yardım beklediklerini ifade etti.

Kasanov, "Stalin kurbanı bütün topluluklar vatanlarına döndükleri hâlde Ahıskalılar dönememişlerdir." dedi.

Kazakistan'da 130 farklı milletten insanların yaşadığını da sözlerine ekleyen Kassanov, Kazakistan'daki Ahıska asılıların son derece rahat ve huzurlu bir ortamda yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak : Zaman

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz