Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Temsilcileri Ahıska Basın Bilim Merkezi'nde

Geçtiğimiz günlerde DATÜB Kurucularının 1. Almatı Konferansına katılmak üzere Kazakistan’ın eski başkentine gelen DATÜB temsilcilerinden oluşan bir grub Ahıska Basın Bilim Merkezi'ne ziyarette bulundular.

Paşa ALİHAN (Bursa), Taştan ASLANOV (merkezde – Rusya Federasyonu), İbrahim BURHANOV (Azerbaycan) ve Kemal BERİDZE (Azerbaycan).

Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı ve DATÜB Bursa Temsilcisi Paşa Alihan, vatanlarına geri dönerek topraklarına sahip çıkmak istediklerini bildirdi. Alihan, Ahıska Türklerinin, 1944 yılında eski Sovyetler Birliği döneminde haksız yere asırlardır yaşadıkları topraklardan silah zoruyla Orta Asya steplerine sürüldüğünü ve halen değişik ülkelerde sürgün hayatı yaşadığını hatırlattı.

Paşa ALİHAN, Türkiye’de yaşayan Ahıskalılar olarak kendilerini şanslı gördüklerini dile getirirken, 9 ayrı ülkeye dağılmış, daha ağır koşullarda yaşayan Ahıskalıların bulunduğuna dikkati çekti.

Azerbaycanda Ahıskalı Türklerin “VATAN” Cemiyeti başkanı İbrahim BURHANOVVatanımıza geri dönerek topraklarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Geçmişte mücadele vermiş, vatan topraklarına geri dönmeyi başaramayan dedelerimiz ve babalarımızın ruhunu şad etmek istiyoruz”, dedi.

BURHANOV kendileri ile getirmişoldukları Ahıska hakkında kitapları Ahıska Basın Bilim Merkezi eşbaşkanı Ramiz MEŞEDİHASANLI'ya hadiye etti.

Kaynak : Ahıska Press

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz