Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bir Ay Süre Verildi

DATÜB 1. Almatı Konferansında Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu'na ve VATAN Cemiyeti'ne DATÜB’ün üyesi olmaları için 1 ay süre verildi. Konferansa ABD'deki Ahıskalıları temsilen katılan genç delege ise üyeliğe dair kararlarını Amerika'da düzenleyecekleri toplantıdan sonra verebileceklerini dile getirdi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği 1. Konferansı geçtiğimiz günlerde Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da yapıldı. Konferansa; ABD, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan’dan gelen Ahıskalılar katıldı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyaettin İsmihanoğlu Kassanov başkanlığında gerçekleştirilen konferansta, Ahıskaların sorunları masaya yatırıldı. Kassanov, toplantıda DATÜB’ün kuruluşsüreci ve bu süreçte gerçekleştirilen faaliyetler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Azerbaycan'da faaliyette bulunan Ahıska Türklerinin “VATAN” Cemiyeti başkanı İbrahim BURHANOV “BU MUHTEŞEM KONFERANS VE BİRLİKTELİĞİMİZİSAĞLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ SAYIN (DATÜB) BAŞKANIM !”, şeklinde konuştu.

Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ertan TOPÇU ise “Kurmuşolduğumuz DATÜB’ün çok olumlu karşılandığını ve takdir gördüğünü ifade etmek isterim. Ziyaetdin beyin herzaman yanımızda olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Bu desteğin kıymetini biliniz. DATÜB lideri yolundaki çalışmalarınızı takdir ediyor, şahsınızda tüm Ahıskalı Türklerimizi bu günümüz nedeni ile tebrik ediyor, başarı dileklerimle sevgiler sunuyorum”, diye konuştu.

DATÜB 1. Almatı Konferansında Ankara'daki Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu'na ve Azerbaycan'daki VATAN Cemiyeti'ne DATÜB’ün üyesi olmaları için 1 ay süre verildi.

Konferansa ABD'deki Ahıskalıları temsilen katılan genç delege ise üyeliğe dair kararlarını Amerika'da düzenleyecekleri toplantıdan sonra verebileceklerini dile getirdi.

Kaynak : Ahıska Press

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz