Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Bursalı Ahıskalılar Ankara’ya çıkartma yaptı

  • Gönderen Burhan ÖZKOŞAR
  • 16 Aralık 2010 11:40:00 MSK
  • 0 yorum
  • 11.203 izlenme

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan ve yönetimi organizesinde 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Ankara’ya çıkartma yaptılar. Bursa’da, Yıldırım Belediyesi’nden temin ettikleri bir otobüs ile 46 kişilik bir grupla Ankara’ya geldiler. Ankara’da, DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) tarafından organizesi yapılan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 1944 sürgünü ve ardından gelen diğer sürgünlerde hayatlarını kaybeden Ahıska Türklerini anma gününe katılan Ahıskalılar aynı zamanda Türkiye’de yaşadıkları sorunlarını Ankara’da çeşitli mercilere duyurma fırsatını da buldular. Önümüzdeki günlerde sorunların önceliğine ve aciliyetine göre sıralanarak ilgili mercilerde DATÜB organizesinde talep edilecek randevulardan sonra görüşüleceği bildirildi.

Ankara’da dışarıdan gelen misafirlerle birlikte Bursalı Ahıskalılar da DATÜB tarafından ağırlandılar. DATÜB Genel Koordinatörü prof. Dr. İlyas Doğan ve asistanları ile DATÜB sekreteri tarafından karşılanan Ahıskalılar daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Konferans salonunda yine DATÜB tarafından organizesi yapılan 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde sürgünlerde hayatlarını kaybeden Ahıskalıların anısına ve Ahıska Türkleri’nin Yurtlarından sürgün edilişinin 66. Yılını hatırlayalım konulu konferansa katıldılar.

Dernek Başkanı Paşa Alihan yaptığı açıklamasında Türkiye’ye geldiklerinden beri bir türlü sorunlarının çözülemediğini söylerken oturma, vatandaşlık diploma denklikleri ve nihayetinde işsorunu gibi tonlarca problemlerinin olduğunu belirtirken amaçlarının DATÜB tarafından yapılan organizelere destek olmak için Bursa’dan Ankara’ya geldiklerini söyledi. “Burada tarihte yaşadığımız acılarımızı hatırlamak ve halen sürgünde yaşadığımızı en önemlisi de bu uğurda hayatlarını kaybeden ecdadımızı anmak için geldik. Hazır Ankara’ya gelmişken yetkili mercilere seslerimizi duyurarak Türkiye’de yaşayan biz Ahıskalıların problemlerinin çözümünün de gündeme getirmek istiyoruz.” dedi.
İzmir’den ise Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Agara ile yardımcıları katılırken Antalya’dan ise Balabek Feyzullayev katıldı.

Kaynak : AhıskaPress

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz