Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti Strazburg’a çıkartma yapıyor

Merkezi Ankara’da kurulan ve dünyanın dört bir ülkesinde faaliyet gösteren Ahıska derneklerinin üye olduğu DATÜB Dünya Ahıska Türkleri Birliği heyeti Avrupa Konseyi 2011 yılı birinci dönem toplantılarına katılmak üzere Fransa’nın Strazburg kentine çıkartma yapıyor.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu başkanlığında DATÜB Genel Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Doğan, Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar, Gürcistan Temsilcisi İsmail Molidze, Rusya Temsilcisi Fuad Papinov, Azerbaycan Temsilcileri Şemsettin Serverov, Abdullah Ağaliyev ile İngiltere’den Ulvi Papinov’dan oluşan heyet 24 – 28 Ocak 2011 tarihleri arasında Avrupa Konseyi toplantılarına katılacaklar.

Avrupa Konseyi toplantıları süresince birçok önemli görüşmelerde bulunacak olan heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelerek sorunlarını dile getirmeleri planlanıyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere vatana dönüşyolunda ve Ahıskalıların sürgünle alakalı tüm sorunlarını ilgilendiren Komisyon başkanlarıyla önceden randevular alınarak bir dizi görüşmelerde bulunacakları bildirildi.

Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Komisyonu Başkanı Christopher Chope, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiser Yardımcısı Bojana Urumova gibi önemli şahsiyetlerle önceden alınan randevularda bulunacakları görüşmelerde Ahıska Türklerinin sorunlarını dile getirerek beraberlerinde götürdükleri dosyaları iletecekler.

Avrupa Konseyi İzleme Komisyonu Başkanı Dick Marty ve Gürcistan üzerinde görevlendirilen parlamenter raportörlerle de bir araya gelecek olan DATÜB heyeti Gürcistan Delegasyonu ile de görüşmelerde bulunacakları bildirildi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz